Prezidentė mano, kad turto ir prabangos mokesčiai turėtų būti didesni | Kas vyksta Kaune

Prezidentė mano, kad turto ir prabangos mokesčiai turėtų būti didesni

BNS 2017/09/04 08:53
R. Tenio nuotr.

Lietuvoje darbo užmokesčio apmokestinimas smarkiai skiriasi nuo kapitalo, turto ir prabangos mokesčių, todėl pastarieji galėtų būti didesni, mano prezidentė. Dalia Grybauskaitė sakė, kad Vyriausybė turėtų siekti ne didesnio dirbančiųjų apmokestinimo, o didinti pajamų iš kapitalo mokesčius.

„Socialinio teisingumo prasme, kai mes kalbame apie atskirties mažinimą, vadinamieji prabangos mokesčiai arba didelio nekilnojamojo turto apmokestinimas turėtų būti didesni, nei turime dabar. Manau, Vyriausybė su pasiūlymais ta linkme ir juda. Automobilių mokestis neturi nieko bendra su atskirtimi ir skurdo mažinimu – jis daugiau orientuotas galbūt į aplinkosaugą ir nelabai papildys biudžetą, bet čia jau yra Vyriausybės atsakomybė“, – interviu portalui delfi.lt teigė D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, mitas yra tai, kad Lietuvoje yra per didelis darbo jėgos apmokestinimas – jis yra arti Europos Sąjungos vidurkio.

„Tai, kad per mažai apmokestinamos kitos pajamos – iš kapitalo, dividendai ar dar kas nors, iš tiesų matome, tokia disproporcija yra, kai žmonių, dirbančių už atlyginimą, apmokestinimas yra santykinai gerokai didesnis palyginti su tuo apmokestinimu, kuris yra pasyvesnis – iš kapitalo, iš nuosavybės. Tai yra erdvė ir galimybė bet kuriai Vyriausybei judėti didesnio būtent ne su darbo santykiais susijusio apmokestinimo link“, – sakė šalies vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA