Registrų centras kviečia kauniečius pasitikrinti duomenis apie save | Kas vyksta Kaune

Registrų centras kviečia kauniečius pasitikrinti duomenis apie save

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Veiklos dvidešimtmetį minintis Registrų centras rugsėjo 8 d. (penktadienį) Kauno filiale organizuoja Klientų dieną – jos metu miesto gyventojai galės gauti aktualią informaciją apie Registrų centro tvarkomuose registruose apie juos sukauptus duomenis, o taip pat – konsultacijas tam tikrais įmonės veiklos klausimais.

Valstybės registrų veiklą reglamentuojantys teisės aktai garantuoja gyventojams teisę kartą metuose duomenis apie save iš registrų gauti neatlygintinai. Šia iniciatyva Registrų centras skatina pasidomėti valstybės registruose apie juos kaupiamais duomenimis, pasitikrinti jų aktualumą ir teisingumą, bei geriau susipažinti su įmonės veikla.

„Tikriausiai visi supranta, kad reikalinga registruoti duomenis apie asmenis ir nekilnojamąjį turtą, tačiau ne kiekvienas žmogus žino, kokius konkrečiai duomenis apie jį yra sukaupęs Registrų centras. Todėl manome, kad Klientų diena yra gera proga supažindinti gyventojus su tvarkomuose registruose esančiais duomenimis,“ – sako Registrų centro Kauno filialo direktorius Alvydas Banevičius.
Klientų diena Kaune vyks nuo 8 iki 15:45 val. dviejose vietose: E. Ožeškienės g. 12 ir Laisvės al. 32A esančiose Registrų centro patalpose.

Klientai, kurie šiais kalendoriniais metais dar nėra pasinaudoję galimybe neatlygintinai sužinoti apie save tvarkomus duomenis Nekilnojamojo turto registre, Juridinių asmenų registre ir Gyventojų registre, galės tai padaryti pateikę atitinkamą prašymą E. Ožeškienės g. 12 esančiame Registrų centro Kauno filiale. Visi pageidaujantys galės išgirsti ir konsultacijas Nekilnojamojo turto kadastro ir registro bei masinio vertinio klausimais, o nurodę konkretų nekilnojamąjį daiktą, gyventojai galės sužinoti masinio vertinimo būdu vertinamų nekilnojamojo turto objektų aktualią rinkos vertę.

Tuo metu apsilankiusieji Kauno filiale Laisvės. al. 32A galės sužinoti, kokie duomenys apie juos yra kaupiami Hipotekos, Turto arešto aktų, Testamentų, Įgaliojimų, Sutarčių, Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų bei Vedybų sutarčių registruose. Šiose patalpose taip pat bus teikiamos konsultacijos Juridinių asmenų registro, kadastro duomenų nustatymo, individualaus turto vertinimo ir turto vertinimo valstybės reikmėms klausimais.

Klientų dienos metu informacija žodžiu bus teikiama tik apie atvykusį asmenį, todėl norėdami sužinoti asmeninius duomenis, gyventojai turės pateikti galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pasą arba asmens tapatybės kortelę).
Atkreipiame dėmesį, kad su iniciatyva nesusiję gyventojų užsakymai Klientų dienos Kauno filiale metu bus vykdomi įprastine tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA