Už norą atrasti įdomiausias Kauno vietas, komandinį darbą ir operatyvumą – 1000 eurų grynaisiais | Kas vyksta Kaune

Už norą atrasti įdomiausias Kauno vietas, komandinį darbą ir operatyvumą – 1000 eurų grynaisiais

Organizatorių nuotr.

Šiandien orientacinės automobilių varžybos jau nebestebina nieko – vos pasibaigus vasarai galima išvysti gausybę kvietimų registruotis į jas. Ne pirmą kartą dalyvaujantys jau žino ir nemažai taktinių gudrybių, apžiūrėję mažiau lankytinas Kauno vietas, susipažinę su rečiau pastebimais kelio ženklais… Sąrašą galima būtų tęsti, tačiau šį kartą į Kauną atkeliauja šis tas neregėto – orientacinės automobilių varžybos „Šturmas“, kurių organizatoriai žada ne tik puikias emocijas bei azartą, bet ir pirmą kartą tokio tipo varžybose įsteigtą prizą – 1000 eurų grynaisiais.

Dėl įspūdingos sumos varžytis kviečiami ne tik kauniečiai, bet ir į miestą atvykstantys kitų miestų studentai. Užduotys paruoštos taip, jog net ir gerai Kauno nepažįstantys, bet išmanūs dalyviai, turės visus šansus laimėti pagrindinį prizą. Greitis – taip pat dar nereiškia, jog būsite pirmi, šiose varžybose laimės ta komanda, kuri dirbs išvien, išspręs įvairaus tipo užduotis ir tinkamai susidėlios maršrutą.

Varžyboms sukurta speciali sistema sumažins sukčiavimo riziką

„Norime suorganizuoti dalyviams šventę, kad jie ne tik varžytųsi dėl garbės, bet ir būtų solidžiai apdovanoti už savo žinias ir gudrumą. Organizuodami norėjome visas užduotis sudėlioti taip, kad šansus laimėti ir smagiai praleisti laiką turėtų tiek pirmą kartą dalyvaujantieji, tiek jau tokių varžybų senbuviai.“ – sako orientacinių varžybų organizatorius Simonas.

Šis renginys ypatingas dar ir tuo, kad turi specialiai jam sukurtą sistemą – dalyviai, atlikę užduotis, jas turės įkelti į ją, tad dalyvaujant varžybose bus reikalingas ne tik mobilusis telefonas su kamera, bet ir galimybė prisijungti prie interneto. Daugiau nei 50 dalyvių jau šią sistemą yra išbandę gegužės mėnesį, kai vyko nemokamos, tų pačių organizatorių rengtos orientacinės varžybos. Buvo įsitikinta, jog toks techninis sprendimas sumažina sukčiavimo tikimybę ir nepriverčia ilgai laukti dalyvių.

Per keturis etapus apdovanos 40 geriausių komandų

„Šturmo“ orientacinių varžybų pradžia – rugsėjo 8 dieną, pabaiga – spalio 20 dieną, kada ir paaiškės pagrindinio prizo – 1000 eurų grynaisiais – laimėtojai. Per du mėnesius dalyviai kaups įskaitinius taškus, o norint pretenduoti į pagrindinį prizą, reikia sudalyvauti bent trijuose varžybų etapuose. Taškų skaičiavimo sistema paruošta taip, kad net ir nepasisekus viename iš varžybų etapų nusiminti nereikia – šansų laimėti solidžią pinigų sumą vis tiek yra.

Prie orientacinių varžybų taip pat prisijungė ir gausybė rėmėjų, kurie įsteigė papildomus prizus: kuponus automobiliams plauti („Plaunu pats“), gaiviuosius gėrimus („Švyturys“), pramogas, tokias kaip pasivažinėjimas „Kartlando“ kartodrome, šaudymas lazeriais ir dar daugybę kitų puikių prizų. Kiekvieno etapo TOP10 komandų bus apdovanotos šauniais prizų rinkiniais ir, kaip tikisi organizatoriai, tai tik dar labiau paskatins dalyvius varžytis dėl pagrindinio prizo.

Techniniai sprendimai pagreitins rezultatų paskelbimą

Kruopščiai sudėliotos užduotys, kurioms įveikti vien tik greičio nepakaks – labai svarbu tinkamai sudėlioti visą maršrutą, pasirinkti, kurias užduotis atlikti pirmiausiai, kad finišuotumėte pirmi. „Visos komandos startuos vienu metu, nes užduotis jos ras prisijungusios prie sistemos. O nusprendusios, kad jau visas jas išsprendė, galės finišuoti anksčiau ir gauti papildomų taškų. Tik užfiksavus finišo laiką, toliau tęsti nebegalės“ – varžybų technologinių sprendimų pranašumus įvardino organizatoriai. Tokios modernios sistemos integravimas taip pat nesudarys eilių ir prie taškų skaičiavimo punkto. Todėl dalyviams laukti rezultatų ilgai nereikės – organizatoriai per pusantros valandos gali patikrinti 6000 įkeltų užduočių sprendimų, o nugalėtojai paskelbti ir apdovanoti bus apie vidurnaktį vidurnakčio. Tad dalyviai, vos tik užfiksavę savo finišo laiką, galės keliauti į varžybų dūzges, kur jų lauks gerai žinomas radijo „TAU“ laidų vedėjas Rokas Lukošaitis ir specialiai dalyviams paruošta vakaro programa prieš paskelbiant geriausias vakaro komandas.

Netrūksta kuriozinių susidūrimų su policija

Automobilių orientacinėse varžybose labai svarbus dalyvių saugumas – ekipažas pats atsako už dalyvių saugumą ir turi laikytis visų kelių eismo taisyklių. Saugus greitis – viena svarbiausių. Tačiau, kaip patikino organizatoriai, vien greitai važiuoti čia nepakaks, labai svarbus ir loginis mąstymas bei teisingas maršruto parinkimas. Nors paprastai dalyviai elgiasi kultūringai, netrūksta ir kitokių kuriozinių situacijų. Kartą vieni dalyviai, vykdydami užduotį, šiek tiek paklydo ir išlipo netoli vieno žmogaus kiemo. Šis, pagalvojęs, kad tai – įsilaužėliai, iškvietė policiją ir pasileido jų vytis.

Varžybų dalyviai, pamatę atbėgantį žmogų pasileido bėgti ir taip pat iškvietė policiją – manė, kad juos vejasi maniakas. Galiausiai visi susitiko policijos komisariate ir išsiaiškino, kas čia vyksta. Šiam ekipažui, deja, varžybų laimėti nepavyko, tačiau smagaus juoko buvo visiems ir atsiminimas liks ilgam.

Orientacinių automobilių varžybų „Šturmas“ etapai ir datos:

2017 rugsėjo 8 d. – pirmas etapas

2017 rugsėjo 22 d. – antras etapas

2017 spalio 6 d. – trečias etapas

2017 spalio 20 d. – ketvirtas, finalinis, etapas

Registracija ir detalesnė informacija – www.sturmas.lt

Registruojantis ir mokant dalyvio mokestį internetu kaina 14,99 Eur. Varžybų starto vietoje – 20 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA