Įnirtinga „Eurobasket“ kova: lietuvių krepšininkai įveikė italų rinktinę | Kas vyksta Kaune

Įnirtinga „Eurobasket“ kova: lietuvių krepšininkai įveikė italų rinktinę

R. Tenio nuotr.

Po vakarykščių laimėtų varžybų rungtyniaujant su Izraelio krepšininkais, šiandien Lietuvos rinktinė taip pat negalėjo atsikvėpti – stojo į kovą su pralaimėjimo dar nepatyrusiais italų sportininkais. Vakaro baigtis buvo nesėkminga nenugalimaisiais vadintų italų krepšininkams. Jiems nepavyko įveikti Lietuvos rinktinės rezultatu 78:73.

Pirmajame kėlinyje italai išsiveržė į priekį net 8 taškais ir sėkmingai įmetė du tritaškius. Lietuvių komandoje Donatas Motiejūnas iškovojo pirmuosius du taškus (2:8). Daugiau nei po pusės pirmojo kėlinio skirtumas tarp komandų padudėjo dar labiau 9:19, lietuvių ne naudai. Puolime Jonas Valančiūnas iškovojo du taškus, o Mindaugas Kuzminskas puikiu metimu iš toli, sumažino skirtumą tarp Italų ir lietuvių komandų: 14:19. Pirmojo kėlinio pabaigoje Adas Juškevičius vėl pasižymėjo ir išlygino rezultatą 23:23.

Antrasis kėlinys prasidėjo sėkme lietuviams – Artūras Gudaitis dar labiau pagerino turėtą rezultatą (25:23). Fortūna ir toliau nenusisuko nuo mūsų šalies krepšininkų – D. Motiejūnas 8 taškais išvedė mūsiškius į priekį. Baigiantis antrajam kėliniui Italai atsirevanšavo, pelnė  taškų ir sumažino lietuvių persvarą iki 41:32.

Įsiveržę į priekį po dviejų kėlinių, Lietuvos rinktinės nariai toliau tęsė įnirtingą kovą. Įpusėjus kėliniui labiausiai iš žaidėjų pasižymėjo mūsų tautietis Adas Juškevičius, o šalies krepšininkai išsiveržė į priekį 55:41, italai atsiliko net 14-ka taškų. Tačiau baigiantis trečiajam kėliniui jiems pavyko sumažinti skirtumą 57:49.

Paskutiniajame ketvirtajame kėlinyje ir toliau virė aistros dėl pergalės. M.Grigonis ir italas F.Baldi Rossi apsikeitė metimais iš toli. Tačiau M.Kuzminskas sugrąžino lietuviams dviženklį pranašumą 63:52. Kad ir kaip stengėsi italai, lietuviai nepasidavė ir išplėšė pergalę priešininkams iš rankų rezultatu 78:73.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA