„Eurobasket 2017“ apžvalga: lietuviai triumfavo prieš Izraelį, o kaip bus rungtynėse su italais? | Kas vyksta Kaune

„Eurobasket 2017“ apžvalga: lietuviai triumfavo prieš Izraelį, o kaip bus rungtynėse su italais?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prabėgus dvejiems turams pradėjo aiškėti komandų pajėgumas, nusiteikimas ir situacija kiekvienoje grupėje. Po šeštadienio kovų, kai į aikštę žengė kiekviena čempionato komanda, sekmadienį kautis stos ir vėl A ir B grupės. Statymai.com sporto ekspertai portalo „Kas Vyksta Kaune“ skaitytojams kasdien pristatys artėjančių rungtynių apžvalgas, kurios padės susipažinti su ryškiausiomis Europos komandomis bei kvies drauge prognozuoti rungtynių rezultatus.

Lietuva – Italija. Sekmadienis, 18 val. 30 min.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei pavyko persilaužti antrose grupės rungtynėse prieš šeimininkę Izraelio rinktinę. Gerai žinomi dėl geros pirmos rungtynių pusės ir blankaus pasirodymo po pertraukos, lietuviai sugebėjo šią tendenciją pakeisti. Trečiąjį kėlinį lietuviai laimėjo 33:14 ir sugebėjo iškovoti užtikrintą pergalę 88:73. Vėlgi lietuviai metė prastai baudas (67,9% 19/28) ir atliko 16 klaidų. Tačiau kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 43:21.

Tuo tarpu italai sužaidė dar vienas labai geras ir drausmingas rungtynes. Tą patį Izraelį nuskriaudusi pirmose grupės rungtynėse, Italija įveikė ir Ukrainą 78:66. Itin gerą gynybą demonstruojantys italai Izraeliui leido įmesti tik 49 taškus, o ukrainiečiai nepelnė 20 taškų nei per vieną ketvirtį. Negana to, italai pataikė net 17 tritaškių iš 31 (54,8%), o Marco Balinelli ir toliau rodo, kas yra komandos lyderis pelnęs 26 taškus.

Italai kol kas iš toli meta 51,7% tikslumu, kai lietuviai tik 31%. Tačiau Italijos rinktinė tritaškių išmeta daugiau negu dvitaškių, o tai reiškia, kad lietuviai turės labai daug darbo ties tritaškio linija. Tiesa, Lietuvos rinktinė turi ir savų pliusų. Jie pelno po 41 tašką iš baudos aikštelės (Italai tik 15), jie taip pat antrais šansais pelno po 20 taškų per rungtynes (italai 7), o lietuvių atsarginiai per rungtynes pelno net po 41 tašką (italų tik 15). Abi komandos mėgins naudotis savo stipriaisiais ginklais, tačiau lietuvių žaidimo planas yra užtikrintesnis ir mažiau rizikingas. Viskas priklausys nuo to, kuriai komandai pavyks pristabdyti varžovų ginklą.

Prancūzija – Islandija

Prancūzai po šoko prieš suomius buvo itin supykę. Jie graikus nuo pat pirmų minučių griebė už gerklių ir po dviejų kėlinių pirmavo 19 taškų skirtumu. Tik atsipalaidavimas rungtynių pabaigoje Graikijai leido sumažinti skirtumą iki 8, o Prancūzija šventė pergalę 95:87. Prancūzams itin padėjo, kad šiose rungtynėse puikiai žaidė Joffrey Lauvergne, kuris pelnė 21 tašką, atkovojo 11 kamuolių ir nuėmė šiek tiek naštos nuo Evano Fournier ir Nando De Colo pečių.

Tuo tarpu islandai atrodo bejėgiai. Nors prieš lenkus jie viską darė gerai, daug neklydo, pataikė iš toli, tačiau jiems neužtenka aukščiausio lygio krepšininkų. Nepaisant kietos kovos jie vis tiek buvo sutriuškinti lenkų 61:91.
Čia daug klausimų nekyla. Jei prancūzai nusiteiks kovai ir nenutiks taip kaip prieš Suomiją, jie turėtų išeiti iš arenos su lengva pergale. Prancūzai pirmauja beveik kiekvienoje statistikos grafoje, o labiausiai tai atspindi, kad Prancūzija meta tritaškius 38,2% tikslumu, kas yra beveik toks pat pataikymas, kaip ir Islandijos dvitaškių – 38,8%.

Gruzija – Ukraina

Po labai gerų gruzinų rungtynių prieš lietuvius sekė labai prastos prieš vokiečius. Buvo nusileista 57:67, o Dennisui Schroderiui buvo leidžiama daryti kas tik nori (23 taškai). Komandai itin trūko Tornike Šengelijos didesnio indelio. Puolėjas pelnė 12 taškų, tačiau prarado net 8 kamuolius.

Norsgerai atrodė su trauma žaidžiantis Zaza Pačulija (14 taškų, 8 atk. kamuoliai) – gruzinams itin pritrūko kitų žaidėjų indelio.
Tuo tarpu Ukraina susirėmė su labai galingu ir drausmingu priešininku. 66:78 buvo nusileista Italijai, o po šio pralaimėjimo jie ir Izraelis atsidūrė lentelės dugne su 2 pralaimėjimais. Ukrainiečiai paprasčiausiai neprilygo varžovams savo talentu, o nepadėjo ir tai, kad jie pataikė tik 3 tritaškius iš 14. Kol kas ukrainiečiai turi daug problemų puolime.

Gruzinų kieta gynyba gali dar kartą supančioti ukrainiečius. Įdomu tai, kad abi ekipos pataiko tik kas ketvirtą tritaškį, todėl galima laukti itin kietos kovos baudos aikštelėje. Pagal statistiką abi komandos demonstruoja panašų žaidimą, bet jei Gruzija nusiteks kovai taip, kaip nusiteikė su Lietuva, ukrainiečiai daug šansų šioje poroje neturės.

Slovėnija – Graikija

Slovėnijos rinktinė tik po labai atkaklios ir labai sunkios kovos palaužė Suomiją 81:78. O pergalės kalvis ir vėl buvo Goranas Dragičius. Gynėjas pelnė 29 taškus, pataikė 50% metimų iš žaidimo (8/16) ir atliko tik vieną klaidą. Slovėnai apskritai padarė tik 9 klaidas. Nors tritaškių pataikymas buvo labai prastas (4/23, 17,4%), tačiau tik laiko klausimas, kada jiems pradės kristi.

Tuo tarpu Graikija buvo parblokšta įsiutintos Prancūzijos 87:95. Graikai turi aiškius komandos lyderius, turi aiškų žaidimo braižą, tačiau rungtynėse su Prancūzija ne viskas pavyko. Jų pralaimėjimas prancūzams nestebina, o iš to nereikia pūsti burbulo. Graikijos rinktinė susitiko su itin įpykusia komanda, o šioje čempionato stadijoje nusiteikti taip rimtai yra itin sunku.

Graikija pirmose rungtynėse pataikė 71% dvitaškių, o antrose – 64,1%. Per baudos aikštelę žaidžiantys graikai mėgins išnaudoti šį pranešimą ir rungtynėse su Slovėnija. Čia bus itin svarbu kaip bus stabdomi Slovėnijos tritaškiai. Nors komanda ir nepataiko iš toli, atpalaiduoti gynybos prie trijų taškų linijos negalima. Didžiausias Graikijos pranašumas – atsarginių taškai (35 – 25,5). Tačiau tai menkai guodžia, kai žinai, kad reikės stabdyti G.Dragičių.

Suomija – Lenkija

Suomiai atrodo nusiteikė būti juodaisiais čempionato arkliukais. Nugalėję prancūzus, jie tik per plauką nepalaužė Slovėnijos 78:81. Suomių gretose stebinančiai gerai atrodo Lauri Markkanenas pelnęs 24 taškus ir atkovojęs 7 kamuolius. Suomių žaidimo planas aiškus: jie metė net 32 tritaškius, tačiau ir pataikė 14 (43,8%).

Tuo tarpu lenkai po pralaimėjimo Slovėnijai reabilitavosi ir sumindė Islandiją 91:61. Lenkai prieš islandus atkovojo net 53 kamuolius, o tai ir buvo pagrindinis raktas į pergalę. Puikiai išnaudoję savo ūgio persvarą lenkai nesuteikė jokių minčių pagalvoti apie pergalę Islandijai.

Jei prieš čempionatą šioje poroje kiek pranašesni atrodė lenkai, tai po dviejų turų viskas atrodo kitaip. Suomiams tai bus pirmosios rungtynės, kuriose jie bus favoritai. Tačiau aišku, kad lenkai ir čia mėgins išnaudoti savo ūgį (48 atk. Kamuoliai per rungtynes prieš 35,5). Suomiams teks itin spaustis baudos aikštelėje, tačiau reikia nepamiršti, kad Lenkija taip pat gerai meta iš toli. Nors pagal statistiką ir ant popieriaus komandos atrodo panašiai, suomių namų aikštės pranašumas gali būti pagrindinis faktorius šiose rungtynėse.

Vokietija – Izraelis

Vokietija ir toliau rodo labai gerą gynybą kaip komanda, o kitoje aikštės pusėje viską išsprendžia D.Schroderis. Jis viską išsprendė ir rungtynėse su Gruzija, kai vokiečiai laimėjo 67:57.

Vokiečių žvaigždė pelnė 23 taškus, nors atliko tik 1 rezultatyvų perdavimą ir prarado net 9 kamuolius. Tačiau viskas normalu – krepšininkas beveik kiekvienos atakos metu didžiąją laiko dalį kontroliuoja kamuolį, o didelis klaidų skaičius yra pateisinamas.
Tuo tarpu Izraelis sužaidė geresnes rungtynes su lietuviais negu su italais. Tačiau ir tai neguodžia, nes B grupės šeimininkai yra be pergalių. Izraelis prieš lietuvius atkovojo tik 21 kamuolį. Tačiau juos gali kiek raminti, kad Vokietijos komandoje reikės stabdyti ne aukštaūgius, o vieną įžaidėją.

Šių rungtynių favoritas yra aiškus. Tai yra Vokietija su fantastiškai žaidžiančiu D.Schroderiu. Izraelis atrodo šioms pirmenybėms nepasiruošęs. Jie tritaškius meta tik 22,2% tikslumu, atkovoja tik po 26,5 kamuolius, o jų atsarginiai pelno tik po 6,5 taško per rungtynes. Tuo tarpu Vokietija Ukrainai leido įmesti tik 63 taškus, o Gruzijai tik 57. Bedantis Izraelio puolimas neturėtų pralaužti vokiečių gynybos ir šiose rungtynėse. Tačiau lieka tik laiko klausimas, kada šeimininkai pabus. Juos gali raminti tai, kad jie jau sužaidė su Italija ir Lietuva, o dabar lieka sąlyginai silpnesni varžovai.

„Statymai.com“ – aktyviausia sporto bendruomenė ir forumas Lietuvoje. Tai yra vieta, kurioje sporto mėgėjai itin gerai nusimano apie įvairiausias sporto šakas, bei lygas. Čempionato metu puslapyje vyks nemokamas konkursas, kuriame visi norintys galės spėlioti Europos čempionato rungtynių baigtis. Spėlionės priziniame fonde yra net 500 eurų!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA