A. Tapinas įtaria: gavę pažadą iš mokytojų Kauno licėjuje šeštadienį triūsia mokiniai | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas įtaria: gavę pažadą iš mokytojų Kauno licėjuje šeštadienį triūsia mokiniai

delfi.lt 2017/09/02 12:58
DELFI montažas nuotr.

Žurnalistas Andrius Tapinas šeštadienį feisbuke pareiškė, kad Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai šiuo metu triūsia tvarkydami Kauno Erudito licėjaus patalpas. Esą jiems mokykloje šią veiklą pažadėta užskaityti kaip socialines valandas.

Licėjaus direktorius Nerijus Pačėsa aiškina, kad kai kurie mokytojai į talką atsivedė savus vaikus, tačiau apie socialines valandas nebuvę net kalbos.

„Spėkit, kas vyksta šiose nuotraukose? Čia Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai faktiškai šiuo metu triūsia tvarkydami privataus Kauno Erudito licėjaus patalpas, nes jiems mokykloje mokytojai nurodė, kad taip jie gali greitai susirinkti socialines valandas.

1. Socialinės valandos yra skirtos savanorystei, o ne darbui statybose ir stelažų stumdymui.
2. Kaip galima siūlyti, kad vienos mokyklos mokiniai tvarkytų kitą PRIVAČIĄ mokymo įstaigą?
3. Kai kurie gimnazistų tėvai pasipiktinę, bet nedrįsta nieko sakyti, nes Erudito licėjaus steigėjas yra Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, o kas išdrįs pakelti balsą prieš galingąjį vicemerą.

Kitiems gal ir visai OK, kad dabar vaikai susirinks socialines valandas ir nereikės ten vargti lankant našlaičius, savanoriaujant Maisto banke ir panašiai. Bet juk taip iškreipiama pati socialinių valandų idėja“, – rašo A. Tapinas, keliantis klausimą, kur šalmai ir kitos apsaugos priemonės vaikams.

Jis taip pat savo įraše pažymėjo Kauno vicemerą Povilą Mačiulį, licėjaus vadovą N. Pačėsą bei Kauno savivaldybę – klausiama, ar jiems šioje situacijoje viskas gerai.

N. Pačėsa: tokie kaip tapinai neturi ką veikti ir platina gandais pagrįstas žinias

„Taip, šiandien mokykloje talka, talkininkauja visi mūsų mokytojai, jie atsivedė savo šeimas, vyrus, vaikus“, – DELFI šeštadienį sakė Erudito licėjaus direktorius N. Pačėsa. Šeštadienį licėjuje pluša apie 25 asmenys,

Pasak N. Pačėsos, netiesa, kad vaikams darbą ketinama užskaityti kaip socialines valandas. „Tikrai netiesa. (…) Aš pirmą kartą girdžiu tokią versiją, kas čia taip sugalvojo? Aš sakau, tai mokytojų atsivesti vaikai, visi mūsų mokytojai talkininkauja, mes tvarkomės, dėliojamės, jie atsivedė savo šeimas, aš tame nematau absoliučiai nieko keisto ar problematiško. Tikrai galiu patvirtinti, kad socialinių valandų nei kažkam žadėjau, nei su kažkuo tariausi, nežinau, kas tokią melagingą versiją paskleidė“, – tvirtino N. Pačėsa.

Jis sakė neketinantis reaguoti į A. Tapino įrašą feisbuke.

„Aš neturiu kada skaityti, mes, suprantat, dirbame, žmonės, tokie kaip tapinai, neturi ką veikti ir feisbuke platina kažkokias keistas gandais pagrįstas žinias. Mes dabar dirbame, ruošiamės, pirmadienį pradedame mokslo metus ir išeina kažkokie keisti dalykai“, – dėstė N. Pačėsa. Jis pridūrė, kad kalbos apie neva žadėtas užskaityti socialines valandas – kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA