Naujausios vyrų šukuosenų ir barzdų tendencijos atkeliauja į šalies gatves | Kas vyksta Kaune

Naujausios vyrų šukuosenų ir barzdų tendencijos atkeliauja į šalies gatves

Organizatorių nuotr.

Be itin aukštos kokybės batų, odinės galanterijos ir kokybiškų drabužių, stilingas vyras turi nepamiršti ir šukuosenos bei prižiūrėtos barzdos.

[galerija kiek=”4″]

Pirmasis rugsėjo šeštadienis – pasaulinė barzdos diena, kurią minėdami stilingieji pasaulio barzdočiai stengiasi į socialinius tinklus įdėti kuo daugiau ir įdomesnių savo barzdos stilių. Kokios artėjančio barzdočių sezono tendencijos šiemet?

Populiarios vyrų šukuosenos grįžta ir jos nebevadinamos „retro“, o modeliai, žengiantys ant podiumo su tokiomis šukuosenomis, vadinami modernių kirpimų atstovais. Žmonės, atrodo, iš naujo išrado plaukų madą, ir tai nuostabus fenomenas. Dabartinis stileiva žiūri į jį įkvepiančią praeitį, adaptuoja ir kuria naują madą.

Praeityje populiarių vyrų šukuosenų versijos šiandien yra 2018 m. tendencija.

„Vaikantis tendencijų visgi rekomenduočiau pirmiausia suprasti, kas tinka būtent jums pagal jūsų veido formą, kūno sudėjimą, gyvenimo būdą ir charakterį, o tik paskui stebėti madas ir tendencijas. Mes visada už drąsius sprendimus, tačiau norime, kad mūsų klientas būtų laimingas, kai išeina iš salono į darbą, pasimatymą ar sporto salę. Vyrui turi būti patogu“, – sako ką tik vienų metų gimtadienį minėjusio pirmojo Kaune barzdaskučių salono vadovė Miglė Revko.

Kas buvo sena yra nauja, ir vėl madinga:

Pamenate senus filmus? Ar žinote, kaip atrodė vyrai šeštajame dešimtmetyje? Taip taip, Elvio Preslio ir Džeimso Dyno laikai ir pompadur tipo šukuosenos. Tuo laikotarpiu jos susiformavo kaip subkultūros elementas ir išreiškė menininko statusą. Nepatikėsite, adaptuotos jos grįžo ir jau miesto stileivos vaikšto pasidabinę pompadur tipo šukuosenomis.

David Beckham stiliaus barzda ir šukuosena: visas veidas įrėmintas plaukų – šukuosena ir barzda. Šis barzdos stilius tinka dažniausiai bet kuriam vyrui ir buvo madingas aštuntajame dešimtmetyje, tačiau dabar jis stilizuotas ir galimi minimalūs išskutimai, skiriantys barzdą nuo šukuosenos.

Daugiau jokių populiarių berniukų

Veido plaukų klausimas yra dar viena karšta tema! Plaukų mados ekspertai sako, kad barzda, nesvarbu, kokio stiliaus pasirinkote, tikrai bus svarbi įvaizdžio dalis vyrams. Maištingas stilius – priekyje per vidurį perskirti iki pečių ilgio plaukai – vis dar bus viena populiariausių vaikinų šukuosenų 2018 m.

Jei pastaraisiais metais barzdaskučiams buvo rekomenduojama trumpo plauko šukuosenų stilingiems vyrams formuoti ir trumpą barzdą, tai žengiant į 2018 m. to daryti nebūtina ir meistras laisvai gali žaisti ilgiais, pvz., ilgesnio plauko šukuosenos vyrukui formuoti itin trumpo plauko barzdą, ir atvirkščiai.

Grįžta ir laukinio bei laisvo aštuntojo dešimtmečio pojūtis, kai vyrai leido savo plaukams augti laisvai, neformuojant ir tarsi išlaikant netašyto vyruko stilių. Modernūs stilistai leidžia tokioms šukuosenoms augti pačioms, vienus plaukus pakerpant, kitus paliekant ilgus. Atrodo, ant galvos auga skirtingų ilgių plaukai, krintantys į skirtingas puses, lyg patys pasirinktų.

Grįžta ir tvarkingai atgal sušukuotų plaukų šukuosenos. Tokias formuojant labai svarbu naudoti plaukus minkštinančias priemones. Dabartinė adaptacija – trumpai skusti šonai, viršutinė dalis dailiai šukuojama atgal ir prie jos idealiai tinka pusilgė barzda.

Nepatikėsit, bet devintojo dešimtmečio roko žvaigždžių kaip Rod Stewart, David Bowie ir Paul McCartney ilgų plaukų, sušukuotų atgal, šukuosenos taip pat grįžta. Nežinote, kaip tai atrodo? Paieškokite „Google“ arba „YouTube“ senų klipų ir nustebsite pamatę spalvas: netradicinės, tokios kaip ryškiai mėlyna, tamsiai raudona, žalia ir šokiruojanti rožinė, buvo populiarintos paauglių, o dabar grįžta su trenksmu.

Trumpalaikės spalvotos šukuosenos ir barzdos – stiliaus išraiškos priemonė

Po festivalių pasaulyje ar Lietuvoje dažnai aptarinėjamas dalyvių stilius – nuo avalynės, drabužių iki laikinų tatuiruočių ir net šukuosenų. Kasmet randasi vis kita mada ir festivalyje stilingi atributai imami naudoti kasdien. Šiemet festivaliuose savo plaukų spalvą dažnai keitė šimtai dalyvių, ir jie tapo festivalio stiliaus vinimi ir naujos mados šaukliais, atvedančiais vis daugiau drąsuolių ne tik festivaliuose, bet ir į gatves, biurus, universitetų auditorijas. Tokių spalvotų barzdų ir plaukų nuotraukų apstu Instagrame, o jas prižiūrintys ir puoselėjantys vyrai tampa įvairių fotosesijų veidais, jais domisi stiliaus žurnalai ir jų paskyras socialiniuose tinkluose seka tūkstančiai susidomėjusių žmonių.

Pasaulio plaukų spalvos šią vasarą buvo labai įvairios ir jos žengia į rudenį kartu su gamta. Tiesa, spalvos tampa ramesnės, kinta dažymo plotas, jei vasarą drąsiai buvo dažomi visi plaukai, tai rudeniop tam tikros vietos, pvz., paausiai, barzdos galiukai, ūsai ir pan.

Stambiausios plaukų dažų įmonės pristatė itin ryškias paletes ir naujus spalvotus balzamus, kuriais lengvai stilingieji drąsuoliai plaukus nusidažyti gali patys ir pas meistrus, o efektu mėgautis laikinai. „Laikinos spalvotos šukuosenos – tai paprasčiausias būdas pasiekti ryškiausią festivalio stiliaus efektą. Festivalių lankytojai turėtų būti ne šiaip stebėtojai, bet renginio, o tuo pačiu ir reginio lygiaverčiai dalyviai.

Festivaliai – tai nebe šiaip muzikos ar meno šventės – tai naujos stilistikos mados erdvės, kuriose ryškios asmenybės pelnytai nori būti matomos! Festivalių stilius – tai globaliai vis ryškesnė nauja mados kryptis. Tai drąsūs mados eksperimentai, žaidžiantys hipiška laisve ir saviironiškais stiliaus sprendimais. Tokiose masinėse jaunimo susibūrimo vietose ne tik matome naujausias tendencijas – būtent tokiose erdvėse ir užgimsta naujos mados idėjos. Bet tikroji išskirtinumo sėkmė visada slypi detalėse – aš už ryškius laikinus spalvinius šukuosenų sprendimus, įvairius kasyčių pynimus bei kitus galvos aksesuarus.

O svarbiausia – ne tik moterims! Jeigu kalbame apie tai, kad festivaliai laisvamaniško, drąsaus, ironijos nestokojančio stiliaus triumfas – kas gali būti puikiau nei ryškiaspalvė laikinai nudažyta barzda ar ūsai, o kuklesniems – keletas sruogų. Ryškumas, pozityvumas ir laisvamaniška laisvė yra festivalių mados pamatas!“– sako stilistė Marija Palaikytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA