Lietuvos rinktinė bandys atsitiesti prieš savų sirgalių palaikomą Izraelį | Kas vyksta Kaune

Lietuvos rinktinė bandys atsitiesti prieš savų sirgalių palaikomą Izraelį

Lietuvos krepšinio federacijos/fotodiena.lt nuotr.

Lietuvos krepšininkai po pralaimėjimo prieš Gruzijos ekipą, atgauti pasitikėjimą savo jėgomis bandys šeštadienį antrosiose turnyro rungtynėse. Tiesa, mūsų šalies rinktinei teks stoti į kovą su savų sirgalių palaikomu Izraeliu.

Abi ekipos ketvirtadienį aikštelę paliko nuleidusios galvas. Jei Izraelio nesėkmė Italijai per daug nenustebino, tai lietuvių pralaimėjimas Gruzijai daug kam buvo netikėtas. Tarpusavio mačas šioms ekipoms bus puikus šansas ne tik į sąskaitą įsirašyti pirmąją pergale čempionate, bet ir atsigauti psichologiškai.

„Betsafe“ ekspertai prognozuoja, kad lietuviai turi net 75 % šansą nugalėti Izraelį. Tiesa, Lietuvos varžovai turi labai galingą ginklą prieš visas prognozes – savus sirgalius. „Visos komandos, kurios žaidžia namie, yra pavojingos. Žiūrėjau Izraelio rungtynes su Italija, atmosfera yra fantastiška, jie turi didžiulį palaikymą. Visas tas emocijas reikia stabdyti, privalėsime nuraminti tiek pačius varžovus, tiek jų sirgalius“, – sakė Izraelio žaidimą analizavęs Lietuvos rinktinės trenerio asistentas M. Brazys.

Pasak jo, Izraelio krepšininkai demonstruoja šiuolaikišką krepšinį ir vaikytis juos po aikštę gali būti sunku. „Jie žaidžia mažu penketu, yra mobilūs. Gynėjai daug veržiasi, perimetro žaidėjai taip pat. Izraelis žaidžia kaip komanda“, – sakė M. Brazys.

Brazys tvirtino, kad svarbiausia neleisti varžovams pajausti žaidimo ritmo ir daryti kuo mažiau klaidų, mat tai gali brangiai kainuoti. Greita Izraelio komanda varžovų klaidas labai dažnai verčia lengvais taškais.

Būtent klaidos buvo viena iš priežasčių, lėmusių Lietuvos pralaimėjimą. Rinktinė mače su Gruzija net 16 kartų prarado kamuolį ir tai brangiai kainavo. Vien pagrindinis ekipos įžaidėjas M. Kalnietis prarado 6 kamuolius. Šiame Europos čempionate kol kas nė vienas žaidėjas per mačą nepadarė daugiau klaidų.

Nors Izraelis laikomas vienu iš autsaiderių, tačiau savo gretose, kaip ir gruzinai, turi žmogų, kuris vienas pats gali nulemti rungtynių baigti. Omri Casspi pralaimėtame mače su italais surinko 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. „O. Casspio reikės pasisaugoti. Jis ima lyderio vaidmens – nutraukinėja derinius, veržiasi, gali pataikyti ir iš toli“, – Izraelio krepšininką išskyrė M. Brazys.

Lietuvių po mačo su Izraeliu dar laukia kova su italais, vokiečiais ir Ukraina.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA