Ukrainos kariuomenės mokymo centrui perduota Aleksoto parama | Kas vyksta Kaune

Ukrainos kariuomenės mokymo centrui perduota Aleksoto parama

Rugpjūčio 30 d. Lietuvos kariuomenės mokykla perdavė Aleksoto bendruomenės centro paramą Ukrainos kariuomenės mokymo centrui „Desna“.

Už gruodžio mėnesį Aleksoto bendruomenės centro organizuotame Kalėdiniame aukcione surinktas lėšas buvo nupirktas naujas kompiuteris, taip pat Aleksoto seniūnijos gyventojai suteikė paramą materialinėmis priemonėmis, reikalingomis mokomosioms klasėms įrengti.

Lietuvos kariuomenės mokyklos viršininkas pulkininkas leitenantas Stasys Paldūnas ir Ukrainos kariuomenės mokymo centro „Desna” vadovybė nuoširdžiai dėkoja Aleksoto bendruomenei (Kauno m.), kuri atsiliepė į Lietuvos kariuomenės mokyklos iniciatyvą prisidėti prie paramos Ukrainos kariams ir įsteigė paramos fondą.

Lietuvos kariuomenės mokykla su Ukrainos kariuomenės mokymo centru glaudžiai bendradarbiauja nuo 2016 m. vasaros, kai mokyklos instruktoriai vedė 12 savaičių trukmės bazinio karinio mokymo kursus Ukrainos kariuomenės profesinės karo tarnybos kariams. Siekiant parengti reikiamą instruktorių skaičių, Ukrainos kariai, įgiję karinio mokymo patirties, šiais metais jau patys organizavo tokio pobūdžio kursus. Vėliau jie eis instruktorių pareigas ir mokys savo karius pagal modelį, panašų į Lietuvos kariuomenės privalomosios pradinės karo tarnybos karių rengimo programą.

Su Aleksoto bendruomenės centru Lietuvos kariuomenės mokykla bendradarbiauja jau dešimt metų. Šis bendruomenės centras yra pilietiškos visuomenės pavyzdys, bendruomenės nariai aktyviai dalyvauja Šaulių sąjungos veikloje, įvairiose kariuomenės ir visuomenės iniciatyvose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA