Kas vyksta Kaune rugsėjo 1-3 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugsėjo 1-3 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Pirmasis rudens savaitgalis – nors skambesys ir niūrus, bet nuotaikos tikrai neturėtų būti niūrios. Taip, prasideda ruduo, tuoj medžiai (kiek jų Kaune liko) pradės mesti lapus. Taip, savaitgalio oras nebus pats maloniausias – sinoptikai praneša vos 18 laipsnių siekiančią šilumą ir dažnus pilkus, lietų nešančius, debesis (detalesnė prognozė – čia). Bet Kaunas – gyvas, pilnas kultūros ir veiksmo. Taigi, ar tikrai reikia užsikrėsti niūrumu?

Festivalis „Kaunas photo“

XIV-asis „Kaunas Photo“ festivalis pradeda savo pagrindinę programą vandens tema ir kviečia pasivaikščioti po fotografijos parodų atidarymus ir kitus renginius atidarymo savaitgalį – parodos kauniečius ir miesto svečius kvies visą savaitgalį. Visi renginiai nemokami!.

Mugė VDU botanikos sode „Pakalnutės uogos“

Visą savaitgalį savo duris bus pravėręs ir Kauno VDU botanikos sodas. Lankytojus vilio sodo medelyno dekoratyviųjų medžių ir krūmų išpardavimas, sodinukai: vaiskrūmiai ir dekoratyvieji augalai, medelynų ir apželdintojų ekspozicijos, tautodailės dirbiniai, ekologiški ūkininkų produktai, o šeštadienį vyks speciali Šeimos dienos programa. Mugė nemokama.

Šventė šeimai „Sveikas, rugsėji!“

Rugsėjo 1-ąją, nuo 13 val., prie Kauno pilies vyks tradicinė, visai šeimai skirta šventė „Sveikas, Rugsėji!“. Šventės programoje – koncertai, pramogos, pažintis su įvairiais būreliais, žaidimai, moksliniai eksperimentai ir kitos staigmenos. Tarp savo muziką dovanosiančių svečių – grupė „Biplan“. Renginys nemokamas.

Rugsėjo 1-oji kitaip

jei nedomina tradicinė šventė, Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia moksleivius, studentus ir visus kitus rugsėjo 1-ąją švęsti kitaip – bibliotekoje. Čia vyksiantis renginys, kuriam pasirinktas šūkis „Ateik! Sužinok! Išbandyk!“, ragins mokslo metų pradžią paminėti ne baruose ir trankiuose vakarėliuose, o randant kitų laisvalaikio alternatyvų. Dalyvavimas nemokamas.
Black Biceps koncertas

Džem’pub naujajį sezoną pradeda nemokamu ir pašėlusiu vakarėliu. 14 valandą duris atversiantis Džem’pub rugsėjo 1-ają į savo sceną kvies Black Biceps – grupę, atlikinėjančią Ska/Pop/Rock/Rap dainas bei užtaisančią klausytojus pozityvumo ir energijos užtaisu! Koncertas nemokamas.

Sugiharos savaitė

Pirmą kartą organizuojama Sugiharos savaitė – renginių ciklas, skirtas įamžinti japonų diplomato Čiunės Sugiharos atminimą. Pristatant Sugiharos istoriją, kauniečiai bei miesto svečiai taip pat bus supažindinti su Japonijos kultūra, kurioje Sugihara užaugo ir kur formavosi jo požiūris, bus pristatyti regimieji Japonijos pėdsakai Kaune ir vyks diskusijos apie humanizmo bei tolerancijos vertybes. Renginiai nemokami.

Kauno kariliono muzikos festivalis

Nuo šeštadienio ryto Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje (K. Donelaičio g. 66) vyks tarptautinis Kauno kariliono muzikos festivalis. Į Kauną atvyksta karilioninkai iš Belgijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos bei Lietuvos. Visą savaitgalį miestiečiai ir svečiai galės mėgautis įvairiapusiška varpų muzika. Kūrinių amplitudė plati – nuo klasikos, prancūzų kompozitorių kūrinių iki elektroninės ir pop muzikos ar net pasaulinės „Hario Poterio“ muzikinės temos aranžuotės šiam unikaliam instrumentui premjeros. Renginiai nemokami.

Rungtynių „Lietuva – Izraelis“ ir Lietuva – Italija stebėjimas

„Topo centras“ ir „Žalgirio“ arena kviečia stebėti tiesiogines transliacijas HD kokybe didžiausiame ekrane ir patirti karščiausias emocijas. Su ištikimais Lietuvos krepšinio sirgaliais rungtynes arenoje žiūrės ir Kauno „Žalgirio” žaidėjai bei kiti krepšinio atstovai, kuriems sirgaliai galės užduoti klausimus rungtynių pertraukos metu. Be to, „Žalgirio arena” pakvies sirgalius dalyvauti smagiuose ir dosniuose konkursuose, kurie neleis nuobodžiauti, laukiant Lietuvos rinktinės rungtynių. Įėjimas mokamas.

Rudeninis Ąžuolyno bėgimas

Ąžuolyno bėgimas sekmadienį aktyvius kauniečius ir miesto svečius pabėgioti sukvies jau šeštą kartą! Kaip įprasta, lauks kelių ilgių distancijos, jėgas galės išbandyti kiekvienas norintis. Dalyvavimas mokamas.

Jei iš tokios galybės renginių dar neišsirinkote, ką norite nuveikti – ne bėda. Dar daugiau renginių galite rasti mūsų renginių kalendoriuje. Linkime lengvo įsivažiavimo į mokslus visiems moksleiviams ir studentams, o visiems kauniečiams – šilto ir spalvingo rudens. Griebkite puodelį karštos arbatos arba balintos kavos ir mėgaukitės kiekviena akimirka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA