Mažiausiems eismo dalyviams – 10 tūkstančių gyvybę gelbstinčių dovanų | Kas vyksta Kaune

Mažiausiems eismo dalyviams – 10 tūkstančių gyvybę gelbstinčių dovanų

Policijos nuotr.

„Šiandien prasideda Jūsų kelionė į naują žinių pasaulį. Tam, kad ji būtų saugi, mes dovanojame mažą, bet itin svarbią dovaną – atšvaitą. Nešiokite juos, mums rūpi, kad būtumėte matomi tamsoje, kad jūsų kelionė ir į mokyklą, ir namo būtų saugi“, – tokiais žodžiais į tūkstančius moksleivių šįryt kreipėsi Kauno policijos pareigūnai visoje Kauno apskrityje.

Jau tradicija tapusios, ne vienerius metus organizuojamos, akcijos „Saugus pirmokas“ metu pareigūnai Kauno miesto, Kauno, Kėdainių, Jonavos ir Kaišiadorių rajono pirmokams ir ikimokyklinukams išdalins tūkstančius atšvaitų. Siekiant, kad mažieji eismo dalyviai būtų kuo geriau matomi ir saugūs kelyje, šiemet pirmosiomis rugsėjo savaitėmis planuojama išdalinti per 10 tūkstančių atšvaitų. Įvairiausių formų ir spalvų atšvaitai vaikus visoje Kauno apskrityje pasieks ne tik ugdymo įstaigose rugsėjo pirmosios rytą, bet ir įvairiausių renginių metu, skirtų Mokslo ir žinių šventei paminėti.

„Mūsų tikslas, kad keliuose nebūtų žuvusių ir sužalotų eismo dalyvių, ypač, vaikų. Privalome visi kiek tik galime ir kiek priklauso nuo mūsų rūpintis jų saugumu. Nevalia pamiršti, kad kelyje esame atsakingi ne tik už savo, bet ir už kitų saugumą, tad policijos pareigūnai pirmąsias rugsėjo savaites budės prie ugdymo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų bei aktyviai ragins tai daryti ir pedagogus, ir moksleivių tėvus“, – teigia Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas, pabrėždamas, kad saugaus elgesio kelyje įpročius vaikams formuoti reikia kuo anksčiau.

Kauno apskrities policija džiaugiasi, kad prie pėsčiųjų saugumo prisideda ir itin didelį dėmesį, kaip ir kasmet, skiria savivaldybės, ypač – Kauno miesto ir Kauno rajono. Jau šiais naujais mokslo metais mažieji Kauno miesto gyventojai galės eiti dar saugiau – pirmosiomis rugsėjo savaitėmis prie perėjų ne tik budės policijos pareigūnai, rėmėjai, veteranai ar šauliai, tačiau savivaldos dėka jau beveik 200 pėsčiųjų perėjų mažųjų eismo dalyvių lauks su įrengtu specialiu kryptiniu apšvietimu.

„Visų Kauno mieste esančių pėsčiųjų perėjų apšviestumas buvo vos 27 proc., iki metų pabaigos planuojame pasiekti 80 proc. Be to, net 14-oje ypatingai pavojingų pėsčiųjų perėjų šiais metais jau įrengėme šviesoforus, o iki metų pabaigos planuojame, kad bus rekonstruota ir saugesnėmis paversta daugiau nei 30 reguliuojamų pėsčiųjų perėjų bei sankryžų“, – saugių mokslo metų linkėdamas pasakoja Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pareigūnai primena, kad visą rugsėjo mėnesį keliuose bus itin aktyviai vykdomos įvairios prevencinės priemonės. Taip pat rugsėjo pirmosiomis savaitėmis eismas kelyje turėtų būti ženkliai intensyvesnis – į kelius išvažiuos ne tik į darbus sugrįžę gyventojai, atvykę studentai, bet ir gatvėse nuolat šurmuoliuos į ugdymo įstaiga ir iš jų keliaujantys moksleiviai, tad kelyje būkime pakantūs, kantrūs ir laikykimės Kelių eismo taisyklių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA