Prasidėjo vaikus siekianti apsaugoti akcija | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo vaikus siekianti apsaugoti akcija

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė kartu su draudimo bendrove „Lietuvos draudimas“ visą rugsėjo mėnesį rengia akciją „Apsaugok mane“. 2017 metų rugsėjį viena žinomiausių ir ilgiausiai gyvuojančių saugaus eismo akcijų „Apsaugok mane“ pasitiks 18-tą rudenį.

Akcijos metu bendrovė „Lietuvos draudimas“ apdraus visus Kauno miesto savivaldybės ir visos Lietuvos moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykiuose. Draudimas galios visose gatvėse visą rugsėjo mėnesį, o kiekvienas moksleivis bus apdraustas 5 tūkst. eurų suma.

Šiais metais Kauno miesto savivaldybė skiria ypatinga dėmesį eismo saugumui, o ypač pėsčiųjų ir dviratininkų saugumui.

Apšviestos pėsčiųjų perėjos. Šiais metais beveik 200 pėsčiųjų perėjų jau įrengtas specialus kryptinis apšvietimas, iki šių metų pabaigos specialų apšvietimą planuojama įrengti dar 100 perėjų, tad Jei metų pradžioje Kauno mieste papildomai apšviesta buvo vos 27 proc. pėsčiųjų perėjų, iki šių metų pabaigos, saugesnėmis turėtų tapti 80 proc. pėsčiųjų perėjų. Kartu su specialiu apšvietimu 50 pėsčiųjų perėjų įrengtos specialios pėsčiųjų saugumo salelės.

Išmaniosios pėsčiųjų perėjos pasiteisino. Sprendžiant opią pėsčiųjų saugumo problemą Kovo 11 osios gatvėje visose nereguliuojamose perėjose, be papildomo apšvietimo, buvo įrengtos „Išmaniosios perėjos“, t.y įranga kuri automatiškai atpažįsta pėstįjį, kai šis įžengia į perėjos zoną ir specialia LED šviesa signalizuoja apie tai vairuotojams. Šis sprendimas neabejotinai pasiteisino. Per 7 šių metų mėnesius kovo 11 osios g. eismo įvykiuose nukentėjo tik vienas pėsčiasis, kai per praėjusių metų tą patį laikotarpį Kovo 11 osios g. nukentėjo 6 pėstieji.

Pavojingiausios Kauno miesto pėsčiųjų perėjos tampa reguliuojamomis. 14 ypatingai pavojingų pėsčiųjų perėjų šiais metais jau įrengti šviesoforai. Iki šių metų pabaigos planuojama įrengti naujų arba rekonstruoti ir saugesnėmis paversti daugiau nei 30 reguliuojamų pėsčiųjų perėjų bei sankryžų.

Ypatingas dėmesys vietoms kuriose eismo įvykiai kartojasi. Kauno miesto savivaldybė yra nutarusi iki 2018 m. panaikinti visas jau žinomas „Juodąsias dėmes“ t. y. vietas, kuriose per pastaruosius ketverius metus eismo įvykiuose žuvo ar buvo sužaloti nemažiau kaip 4 eismo dalyviai. Kauno miesto savivaldybė yra sudariusi sutartį su Kelių ir transporto tyrimų institutu, kuris nuolat kaupia duomenis apie eismo įvykius Kauno mieste, nustato juodąsias dėmes bei teikia rekomendacijas kaip jas panaikinti. Per 2016-2017 metus buvo Kauno mieste buvo nustatytos 92 juodosios dėmės, 64 iš jų jau įdiegtos KTTI specialistų rekomenduotos eismo saugos priemonės.

Saugesnis miesto Centras ir Senamiestis. Didinant pėsčiųjų ir dviratininkų saugumą, beveik visame Kauno miesto senamiestyje nustatyta „Gyvenamoji zona“, t.y. teritorija, kurioje galioja 20 km./ h. maksimalaus greičio apribojimas bei pėstieji įgyja pirmumą prieš automobilius. Taip pat šiais metais „Gyvenamosios zonos“ režimas nustatytas kai kuriose gatvėse susisiekiančiose su Laisvės al. Nemagistralinės gatvėse miesto Centre maksimalus greitis sumažintas iki 30 km. h.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA