Premjeras S. Skvernelis patvirtino, kad nuo kitų metų bus didinama minimali mėnesio alga | Kas vyksta Kaune

Premjeras S. Skvernelis patvirtino, kad nuo kitų metų bus didinama minimali mėnesio alga

BNS 2017/08/31 18:59
Asociatyvi

Trišalėje taryboje MMA didinimas bus svarstomas antradienį. Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį bendraudamas su žiniasklaida paskelbė, jog minimali mėnesio alga (MMA) nuo 2018 metų bus didinama, tik dar negalėjo nurodyti konkrečios sumos. Šiuo metu minimali alga yra 380 eurų.

„Tikrai bus daugiau negu 10 eurų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams pareiškė premjeras, paklaustas, kiek Vyriausybė siūlys didinti MMA.

S.Skvernelis negalėjo pasakyti, kiek konkrečiai svarstoma didinti MMA.

„Kaip susiderėsime, matysime, nes yra kai kurios nuomonės, kad iš viso nereikia didinti, ypatingai apie tą verslo dalį, kuri moka minimalų darbo užmokestį“, – teigė jis.

Jis patvirtino, kad MMA bus didinama nuo kitų metų sausio.

„Biudžetas gal čia nėra pagrindinis dalykas. Aišku, yra svarbu privatus sektorius, nes mes turime pakankamai didelę dalį, kuris moka tik minimalią algą“, – teigė S.Skvernelis.

„Valstiečių“ frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis tvirtino, kad parlamentarai pritaria MMA didinimui.

„Mes absoliučiai tam pritariame ir norime, kad tai būtų padaryta (MMA padidinta – BNS)“, – po frakcijos posėdžio teigė jis.

R.Karbauskis pabrėžė, kad prieš priimant sprendimą, reikia įvertinti ekonomikos augimo rodiklius.

„Reikia įvertinti ekonomikos augimo skaičius, reikia įvertinti jų tvarumą, tai žadama padaryti rugsėjo mėnesį, gavus visas papildomus duomenis“, – tvirtino didžiausios frakcijos Seime vadovas.

Profesinės sąjungos siūlo MMA kelti iki 500 eurų. Trišalėje taryboje MMA didinimo klausimas dar nesvarstytas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas BNS pranešė, kad MMA didinimo klausimas Trišalėje taryboje bus svarstomas kitą antradienį.

A.Černiauskas nesiėmė komentuoti, kaip galėtų būti toliau didinama MMA – kartą per metus ar kelis. Jis siūlo Lietuvai remtis Estijos variantu.

„Pas juos numatytas (MMA – BNS) didinimas po 10 proc. kasmet penkeriems metams į priekį. Tai jeigu ir mes susitartume ne dėl vienkartinio, tai būtų normalu. Norėtume tokią perspektyvą susidėti, verslas žinotų, kiek jam didinti reikėtų“, – BNS teigė A.Černiauskas.

Pastarąjį kartą MMA didėjo praėjusių metų viduryje 30 eurų iki 380 eurų.

Statistikos departamento duomenimis, vidutinis paskaičiuotas (bruto) darbo užmokestis Lietuvoje, išskyrus individualias įmones, pirmąjį šių metų ketvirtį buvo 817,6 euro, tai yra 9,3 proc. daugiau nei 2016-ųjų tą patį ketvirtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA