Kaune bus renkamas sveikiausias darbo kolektyvas | Kas vyksta Kaune

Kaune bus renkamas sveikiausias darbo kolektyvas

Asociatyvi/Organizatorių nuotr.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia Kauno miesto įmonių ir įstaigų vadovus rūpintis savo darbuotojų sveikata bei siekti „Sveikiausio Kauno miesto kolektyvo 2017“ titulo.

Konkurso tikslas – skatinti įmonių darbuotojus bei jų vadovus profilaktiškai tikrintis savo sveikatą, propaguoti sveiką gyvenseną, inicijuoti fizinį aktyvumą darbo vietose bei informuoti apie valstybės vykdomas prevencines profilaktines programas.

Įgyvendinant sveikatos stiprinimo programas įmonėse, gerinant darbuotojų savijautą ir stiprinant jų sveikatą mažėja nebuvimo darbe dienų skaičius, didėja darbuotojų motyvacija ir pasitenkinimas darbu, produktyvumas, mažėja nelaimingų atsitikimų darbe skaičius. Moksliniais skaičiavimais, kiekvienas euras, investuotas į sveikatos stiprinimą darbe, grąžina nuo 2,5 iki 4,8 eurų, o nedarbingų dienų skaičius sumažinamas net 12–36 proc.

Konkurso pradžioje ir pabaigoje Biuro visuomenės sveikatos specialistai atvyks į įmonę ar įstaigą sutartu laiku bei atliks sveikatos rodiklių matavimus. Susitikimo metu konkurso dalyviai bus informuojami apie valstybės vykdomas prevencines profilaktines programas bei skatinami profilaktiškai tikrintis savo sveikatą. Konkurso metu įmonių ar įstaigų vadovai taip pat bus skatinami organizuoti ir vykdyti įvairias fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, psichinės sveikatos stiprinimo veiklas darbuotojams darbo vietoje bei prisijungti prie sveikatinimo užsiėmimų po darbo valandų.

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti statulėle bei žingsniamačiais, o visos dalyvavusios įmonės ar įstaigos – padėkos raštais.

Norint dalyvauti konkurse būtina registruotis: el. paštu Paulina.Jukonyte@kaunovsb.lt. Registracijos formą ir konkurso nuostatus rasite čia.

Registracija vyks iki rugsėjo 15 d. Konkurse gali dalyvauti 30 pirmų užsiregistravusių komandų, kurias sudaro ne daugiau kaip 20 dalyvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA