Kaip studentui gauti nuolaidas keliavimui viešuoju transportu, kol laukiama pažymėjimo? | Kas vyksta Kaune

Kaip studentui gauti nuolaidas keliavimui viešuoju transportu, kol laukiama pažymėjimo?

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Artėjant rugsėjui, kai į universitetus ima plūsti studentai, vienas iš aktualiausių klausimų, kaip sutaupyti keliaujant viešuoju transportu, kol laukiama gaminamo Lietuvos studento pažymėjimo. Yra būdas, gauti nuolaidą minėtai paslaugai yra ir išsisukti iš situacijos laukiant, kol į rankas pateks pagamintas pažymėjimas.

Portalo skaitytoja Anastasija, teiraujasi, ar, kol gaminamas Lietuvos studento pažymėjimas (LSP), galima gauti nuolaidą įsigyjant viešojo transporto vienkartinius ar elektroninius mėnesinius bei terminuotuosius bilietus kontrolei autobuse ar troleibuse pateikus turimą tarptautinį studento pažymėjimą (aut. past. ISIC)?

Toks rūpestis kamuoja tikrai ne vieną studijuojantį žmogų. Atsakymo į skaitytojos pateiktą klausimą teiravomės Lietuvos studentų sąjungos centrinio biuro prezidento Mažvydo Savicko.

„Lietuvoje galioja vienintelis pažymėjimas – Lietuvos studento pažymėjimas (aut. past. LSP). Tuo tarpu Tarptautinis studento pažymėjimas yra ne pažymėjimas, o nuolaidų kortelė. Abiems minėtiems pažymėjimams taikomos skirtingos nuolaidos. Tačiau viešajame transporte pateikus tarptautinį studento pažymėjimą, trumpiau vadinamą ISIC, ir įsigyjant vienkartinius bilietus iš vairuotojo ar pildant terminuotuosius, mėnesinius elektroninius bilietus kortelėje, nuolaidos studentams taikomos,“, – paaiškino jis.

Pasak M. Savicko, žinoma, studentams, naudojantiems ISIC, išlieka rizika, jog sąlygos gali kisti, jei sutartis su Lietuva nutrūks, tarkime, po pusmečio, tokiu atvejų nuolaidų nebeliktų. O naudojantis Lietuvos studento pažymėjimu, taip esą nenutiks ir studentas šimtu procentų galės būti tikras, jog gaus visas jam skirtas nuolaidas, kol studijuos.

„Tačiau šiuo metu nuolaidos viešajam ir tarpmiestiniam transportui tiek su Lietuvos studento pažymėjimu, tiek turint ISIC yra identiškos“, – sakė Lietuvos studentų sąjungos prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA