Nauja kavinė Kaune metė iššūkį tradiciniams restoranams | Kas vyksta Kaune

Nauja kavinė Kaune metė iššūkį tradiciniams restoranams

Organizatorių nuotr.

Kaune duris atvėrė nauja kavinė „Energy Food“. Greta Istorinės Prezidentūros Vilniaus g. 35 įsikūrusioje „Energy Food“ maistas ruošiamas vietoje tą pačią dieną, todėl jame išlieka visos naudingosios medžiagos. Kavinėje maistingi ir puikiai suderinti patiekalai patiekiami iš karto – nereikia laukti. Jaukus šiuolaikiškas kavinės interjeras, sveiki patiekalų ingredientai ir nepakartojamo skonio kava jau spėjo pavergti kauniečių ir miesto svečių širdis.

Ypatingas dėmesys – meniu

Su vienu garsiu Lietuvos šefu kavinės meniu receptūros buvo ruošiamos ir tobulinamos daugiau nei pora mėnesių. Po to vyko degustacijų etapas, po kurio sudarytas galutinis kavinės meniu. Daugiausiai meniu rasite įvairių salotų – su lašiša, vištiena, krevetėmis ir kt. Salotos paskaninamos vertingomis sėklomis, daigais, žalumynais, uogomis. Kavinės kolektyvas garantuoja, kad salotų ar kavos įprastai neteks laukti ilgiau nei 5 minutes – pagamintos salotos, tortilijos ir kiti gardumynai sudedami čia pat į vitriną.„Siekiame paneigti mitą, kad sveikas maistas – neskanu. Jau spėjome įgyti ir nuolatinių klientų, kurie atvirauja, kad per trumpas pietų pertraukėles jiems pabodo maitintis mėsainiais ar salotomis, parduotuvių lentynose pragulėjusiomis ne vieną dieną, – sakė kavinės darbuotojas Martynas.

Kavinės vizitinė kortelė – ypatingo skonio saldieji patiekalai ir gėrimai, pavyzdžiui, ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas ar kukurūzų spragėsių (popcorn) latė. Vietoje kepami ir kelių rūšių pasakiško skonio kruasanai.

Kviečia dirbančius ar besimokančius

Kavinės kolektyvas tikisi ir rugsėjį į Kauną sugrįšiančių studentų bei moksleivių dėmesio. „Energy Food“ – puiki vieta ruoštis paskaitoms ar egzaminams, ar tiesiog norint pabendrauti su klasės bei kurso draugais. Kavinėje veikia nemokamas, itin spartus belaidis interneto ryšys (Wi-Fi).

Čia įkurta ir darbo vietų klientams, turintiems nešiojamuosius kompiuterius: „Pastebėjome, kad vis daugiau darbuotojų renkasi laisvai samdomą darbą, vadinasi, nėra pririšti prie darbo vietos. Todėl tikimės, kad „Energy Food“ kauniečiai rinksis kaip erdvę, kurioje galima ne tik atsipūsti, išgerti kavos, bet ir padirbėti, o gal net ir susitikti su verslo partneriais“, – svarstė Indrė.

„Energy Food“ lankytojų darbo dienomis laukia 8–21 val., savaitgaliais – 10–21 val.

Dauagiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA