Vyriausybė nenori drausti perėjose kalbėti telefonais | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė nenori drausti perėjose kalbėti telefonais

BNS 2017/08/30 15:09
Asociatyvi/Kaunas.lt nuotr.

Vyriausybė nepritaria Seime svarstomiems siūlymams drausti pėsčiųjų perėjose naudotis mobiliaisiais telefonais, jeigu jais naudojamasi rankomis. Ministrų kabinetas trečiadienį palaikė Susisiekimo ministerijos parengtą išvadą.

„Mes siūlome nepritarti tokiam siūlymui dėl kelių priežasčių. Viena jų yra ta, kad yra išskiriama tik viena priemonė, kuri trikdo dėmesį. Antra, būtų labai sudėtinga tokius dalykus kontroliuoti. Taip pat yra aspektas, kad pėstieji eina per perėją ir mes turime juos praleisti, vairuotojai turi gerbti pėsčiuosius, einančius per perėją“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Vyriausybė kartu pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui praplėsti kelių eismo taisykles, kuriose būtų įtrauktos nuostatos, jog eidami per kelią pėstieji turi vengti naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ar kitaip atitraukti savo dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos stebėjimo.

Pataisas, kurios uždraustų pėstiesiems naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis pėsčiųjų perėjose, jeigu jomis naudojamasi rankomis, pateikė keli konservatorių bei Valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovai. Pataisas remia ir Kelių policija.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis BNS antradienį teigė, kad mobiliųjų įrenginių naudojimas yra didėjanti problema kalbant ir apie vairuotojus, ir apie pėsčiuosius, bet, ministerijos manymu, švietėjiška veikla su šiuo reiškiniu galima kovoti geriau nei griežtais draudimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA