Kauniečiai teiraujasi: kiek kainuos keliavimas viešuoju transportu, jei moksleivio pažymėjimo gamyba užtruks? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai teiraujasi: kiek kainuos keliavimas viešuoju transportu, jei moksleivio pažymėjimo gamyba užtruks?

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Artėjant rugsėjui, kai visi moksleiviai ir studentai vėl sugrįš į klases bei rinksis paskaitų auditorijas, kauniečiai neslepia susirūpinimo dėl itin aktualios rudens pradžios problemos: kokią kainą mokėti už viešojo transporto vienkartinius bilietus ar pildant terminuotuosius elektroninius bilietus, jei moksleivio ar studento statusą įrodantys pažymėjimai baigia galioti paskutinę rugpjūčio dieną, o naujų pagaminimas užtruks ne dieną?

„Iškilo problema – moksleivių pažymėjimai galioja iki paskutinės rugpjūčio dienos. Kol bus pagaminti nauji, atsižvelgiant į mokinių gausą ir darbo krūvį, sakoma, jog praeis beveik mėnuo. Kokį mėnesinį bilietą turėtume pirkti – kainuojantį visą sumą ar su lengvata?“, – teiraujasi kauniečiai moksleiviai.

Pasak bendrovės „Kauno autobusai“ atstovės Ramunės Tarandės, neseniai iš Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus gautas oficialus raštas, kuriame teigiama, jog rugsėjo 1-12 dienomis mokiniams bus galima naudotis viešojo transporto vienkartinių ir terminuotuojų bilietų lengvatomis. Troleibuse ar autobuse pasirodžius kontrolės darbuotojams esą tereikės parodyti praėjusiais metais gautą moksleivio pažymėjimą.

„Minėtą laikotarpį viešojo transporto vairuotojai ir kontrolės darbuotojai bus informuoti, kad laikinai galios turimi senieji moksleivių pažymėjimai. Nors jų galiojimas ir bus pasibaigęs, mokiniai nebus baudžiami. Jei pažymėjimų gamyba užtruks ilgiau nei nurodytą dienų skaičių, bus žvelgiama tolerantiškai, tačiau mokiniai neturėtų tuo piktnaudžiauti ir kai tik pažymėjimai bus pagaminti. suskubti jų pasiimti “, – komentavo R. Tarandė.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai pasiteiravo, kodėl nustatytas tik toks – nepilnų dviejų rugsėjo savaičių laikotarpis, juk, kaip tvirtina kauniečiai, pažymėjimų moksleiviams gamyba dažnai užtrunka net iki mėnesio. Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Prunskienė, sakė, jog toks laiko tarpas nustatomas nebe pirmą kartą, sprendimas esą anksčiau pasiteisindavo, problemų nekildavo.

„Kalbėjomės su Švietimo skyriaus vadove, jei šiuo klausimu vis dėlto iškils problema, diskutuosime su Transporto ir eismo organizavimo skyriaus atstovais dėl galimybės pratęsti moksleiviams dabar nurodytą terminą iki mėnesio, jei mokyklų atstovai taip pat patvirtins, jog nustatyto laiko neužtenka. Tačiau, koks bus sprendimas dar nėra aišku. Kol kas terminas – dvi rugsėjo savaitės“, – sakė ji.

Pasak R. Prunskienės, moksleivių pažymėjimus gaminantys darbuotojai yra geranoriški šiuo klausimu ir stengiasi pagaminti juos kiek įmanoma greičiau.

Primename, kad terminuotajam mėnesiniam arba terminuotajam viešajame transporte aktyvuojamam bilietui moksleiviams taikoma 80 procentų nuolaida. O vienkartiniams bilietams (elektroniniams bei perkamiems iš vairuotojo) taikoma 50 procentų nuolaida. Keliaujant mikroautobusais mieste nuolaida netaikoma.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA