Samyluose dienai atgims medžių plukdytojų profesija | Kas vyksta Kaune

Samyluose dienai atgims medžių plukdytojų profesija

Rugsėjo 2 d. (šeštadienį) Samylų kaime (Kauno r.) bus atgaivinta jau išnykusi medžių plukdytojų profesija – ant marių kranto įsikurs sielininkų kaimelis, vyks bendruomenės šventė „Pėdos marių dugne“.

Prieš 58 metus užtvenkus Nemuną, iš Kauno marių dugno buvo iškelti 35 kaimai, kurių gyventojai iki šių dienų prisimena savo krašto istorijas. Samylų kultūros centras ir vietos gyventojai siekia ateinančioms kartoms perduoti unikalias tradicijas, amatus ir papročius, gyvavusius kaimuose, kurie vėliau atsidūrė po vandeniu.

Jau ketvirtą kartą vyksiantis renginys „Pėdos marių dugne“ masina turistus, etninės kultūros gerbėjus.

Ankstesniais metais ant Samylų įlankos kranto buvo pristatytas šiaudinis kaimas, vyko senovinis turgus, teatralizuotos vestuvės.

Samylų kultūros centro direktorė Jolanta Sidabrienė pasakojo, kad šiemet vyksianti šventė bus skirta vienai romantiškiausių, o kartu ir sunkiausių – sielininko profesijai. „Kadaise abipus Nemuno buvo įsikūrę ištisi sielininkų kaimai, todėl ši profesija pakaunės krašto žmonėms buvo labai svarbi“, – sakė direktorė.

Ant marių kranto įrengtame sielininkų kaimelyje veiks interaktyvios dirbtuvės, bus gaminami sieliai, verdama žuvienė, veiks amatininkų mugė.

Bus ir eksperimentų: folkloro ansamblis „Senolės“ ir saksofonininkas Juozas Stupinskas mėgins sujungti džiazą ir folklorą. Dainuojamąją poeziją atstovaus „Baltos varnos“, o melodingąjį roką – Ramūnas Difartas su grupe.

Šventės pradžia – 17 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA