Savaitgalio kelionės: įsimylėjėlių pamėgtas, legendomis apipintas Mergakalnis | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio kelionės: įsimylėjėlių pamėgtas, legendomis apipintas Mergakalnis

R. Tenio nuotr.

Mergakalnis – kalva Kaišiadorių rajone, Dovainonių kaime. Tai – aukščiausia atodanga, esanti prie Kauno marių. Atokiau nuo didmiesčio šurmulio esanti vieta – puikus sprendimas, jeigu norisi pasigrožėti gamta ir pajausti ramybę.

Nuo kalvos atsiveria gražus ir sunkiai akimis aprėpiamas vaizdas į Kauno marias, matosi paukščių sala. Keliautojų patogumui, įrengta atokvėpio vieta, laužavietė, automobilių stovėjimo aikštelė.

Netrūksta įdomių legendų

Keliautojų mėgiama atodanga apipinta įdomiomis legendomis ir padavimais. Vienas iš jų pasakoja, kad nuo skardžio nulėkusi turtingo pono dukra, kuriai tėvas uždraudė mylėti neturtingą arklininką. Sakoma, jog ir šiandien, kai būna pilnatis ir Nemune atsiranda mėnulio takas, žmonės mato plaukus šukuojančią ir dainuojančią merginą.

Kita teigia, kad senovėje šioje vietoje nuo skardžio buvo metamos į maišus sukištos laisvo elgesio moterys.

Taip pat legendos mena, kad viduramžiais kryžiuočiai vijosi viena kunigaikštytę ir ji, nenorėdama patekti į nelaisvę, nuo kalno į Nemuną nuvažiavo su visa karieta.

Rasti atodangą – nesunku

Jei nuspręsite aplankyti 20 kilometrų nuo Kauno nutolusį Mergakalnį, tikrai nesusidursite su problemomis – vietą rasti nesunku. Atvykus automagistrale Kaunas – Vilnius, sukite sankryžoje ties Antakalniu (nuoroda „Antakalnis“) link Dovainonių. Pasiekus Dovainonis, sukite į kairę (rodyklė Dovainonių piliakalnis).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA