Daugiavaikes šeimas mokyklinėmis prekėmis parėmė kitos šeimos | Kas vyksta Kaune

Daugiavaikes šeimas mokyklinėmis prekėmis parėmė kitos šeimos

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Kauno rajono bendruomenė dalyvavo socialinėje akcijoje „Būk pirmūnas“, kurios tikslas – Rugsėjo 1-osios išvakarėse mokyklinėmis prekėmis paremti daugiavaikes ir sunkiau besiverčiančias šeimas.

[galerija kiek=”4″]

Nupirkti ir paaukoti prekių galima didžiuosiuose prekybos centruose, kur jas priima savanoriai. Į šią veiklą aktyviai įsitraukė ir Kauno rajono jaunimas, kurio veiklą koordinuoja neseniai su jauniausiu savivaldybės tarybos nariu Vyteniu Vitkausku šeimą sukūrusi Simona Juodžiukynaitė-Vitkauskienė.

Šeštadienį savanoriai nuo pat ryto darbavosi Kaune, Veiverių gatvėje įsikūrusioje „Maxima“ bazėje. Visai šalia – Garliava, todėl šia gatve pravažiuoja daug pakaunės gyventojų.

Saulius ir Evelina Davainiai buvo pirmieji, įdėję į pirkinių krepšelį mokyklinių reikmenų mažiau pasiturinčių šeimų vaikams. Netrukus jais pasekė Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas, prekybos centre apsilankęs su žmona Egle ir dukrele.

Meras Valerijus Makūnas su žmona Aurelija mokyklinių prekių skyriuje užsibuvo beveik pusvalandį ir pasuko akcijos stalelio link su kuprine bei šūsnimi kitokių prekių.

„Džiaugiuosi, kad akcija „Būk pirmūnas“ kiekvienais metais plečiasi, šiandien jos naudą galime pastebėti iš pokalbių su šeimomis. Smagu ir tai, kad akcijoje aktyviai dalyvauja jaunimas“, – kalbėjo V. Makūnas.

Seimo narė Raminta Popovienė taip pat neliko abejinga šiai socialinei akcijai. Į fondą daugiausia paaukota sąsiuvinių, rašiklių, flomasterių, plastilino, piešimo reikmenų.

S.Juodžiukynaitė-Vitkauskienė pasakojo, kad mokyklinių prekių aukoja įvairūs žmonės, dažniausiai jauni ir patys turintys vaikų, neretai – ir pensininkai. „Sunku būti laimingam, jei nors dalelės savęs neatiduodi kitiems“, – apie akcijos prasmę kalbėjo V. Vitkauskas.

Kita savanorių grupė, vadovaujama Ežerėlio pagrindinės mokyklos direktorės Paulinos Gailiūnienės, darbavosi Ringaudų PC „Maxima“.

Pasibaigus akcijai parduotuvėse, jos organizatoriai, kaip ir kasmet, lankys sunkiai besiverčiančias šeimas, vaikų dienos centrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA