Kauniečiai pasiekė video meno rekordą Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasiekė video meno rekordą Lietuvoje

K. ir S. Černevičių nuotr.

Kauno suaugusiųjų mokymo centre ir Kauno jaunimo mokykloje, renginyje „videoRECORDart“, pasiektas Lietuvos rekordas.

Vienoje vietoje per 30 min. nufilmuota 50 video art (video menas – liet.) filmukų ir sukurtas pirmas, daugiausia režisierių, net 11, turintis filmas. Režisieriai 30 min. „pasinėrė“ į kūrybą, o profesionali IKT video montavimo komanda (Karolina ir Saulius Černevičiai) per tiek pat laiko sukūrė ištisą filmą, trunkantį 40 min.

„To Lietuvoje dar nebuvo! 11 režisierių-mėgėjų pasiektas rekordas: per pusę valandos žmonės išsilakstė po mokyklos teritoriją ieškodami, kuo daugiau idėjų. Gavo didžiulę adrenalino dozę“, – įspūdžiais dalinosi direktorius Tomas Lagūnavičius. Dalyviai per 30 min. Kauno suaugusiųjų mokymų centre turėjo nufilmuoti kuo daugiau trumpametražių video filmų. Kiekvienas režisierius įkėlė savo video medžiagą ir mokyklos komanda operatyviai sumontavo visą filmą. Didžioji dalis dalyvių filmavo savo išmaniaisiais telefonais. Keletas jų atsinešė vaizdo kameras ir fotoaparatus. „Smagu tai, kad į renginį įsitraukė įvairaus amžiaus žmonės: tėveliai atsivedė savo atžalas, močiutės – anūkus. Daugiausiai susirinko jaunų žmonių. Visiems tai tapo atrakcija“, – džiaugėsi organizatoriai.

Iš viso sukurta 50 video filmų. Tada 40 min. vyko bendro filmo peržiūra vaišinantis kava, arbata ir saldumynais. Direktorius T. Lagūnavičius visiems įteikė padėkas, o nominacijas sugalvojo patys renginio dalyviai. Originaliausia išrinka Nojaus Lysino kūryba, daugiausia trumpų filmukų sukūrė Rolandas Bykovas, o ilgiausias video montažas buvo Ritos Kaučikienės. „Na, jau galite filmą siųsti į Kanų festivalį. Truputį kritikos nepakenks“, – juokavo dalyvis Eglandas Višinskas.

„Džiaugiamės, kad atsiranda vis daugiau norinčių kurti video art, skatiname jų kūrybą ir nuoširdžiai palaikome. Trumpam tapome režisieriais, pasisėmėme idėjų vieni iš kitų ir pabendravome. Kviečiame ir kitas mokyklas lenktyniauti su mumis ir mus pralenkti“, – kalbėjo Kauno jaunimo mokyklos direktorius T. Lagūnavičius.

Živilė Milerytė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA