„Laisvės piknikas. Idėjų festivalis“ primins, kieno rankose yra valstybės likimas | Kas vyksta Kaune

„Laisvės piknikas. Idėjų festivalis“ primins, kieno rankose yra valstybės likimas

R. Tenio nuotr.

Pernai gimusi „Laisvės pikniko“ idėja šiais metais išsiplečia ir jau rytoj, rugpjūčio 26 d., šeštadienį, kviečia visus susitikti Nemuno saloje, Kaune. Nemokamas festivalis sujungs nevyriausybines organizacijas, muzikantus, verslą, politikus bei lietuvius visame pasaulyje bendram tikslui – idėjų Lietuvai kūrimui.

Pernai lygioje vietoje atsiradęs ir milžiniško palaikymo sulaukęs Andriaus Tapino „Laisvės piknikas“ tapo vienu netikėčiausių ir didžiausių renginių, kuriame apsilankė 10 000 žmonių iš visos Lietuvos kartu su Respublikos Prezidente, politiniu ir visuomeniniu elitu, žymiausiais muzikos atlikėjais.

Šiemet organizatoriai turėjo daugiau laiko surengti grandiozinį renginį, kuris nenuvils nei vieno – šeštadienį apsilankysiančių kauniečių ir miesto svečių Nemuno saloje lauks penkios pramogų ir visuomeninių reikalų užpildytos erdvės.

Pagrindinis dėmesys šių metų renginyje bus skiriamas viešiems debatams, idėjų generavimo dirbtuvėms, klausimų-atsakymų sesijoms, kurių metu visi neabejingi Lietuvos piliečiai kartu su valstybės vadovais, ekonomistais, politikais, visuomenės veikėjais ieškos idėjų Lietuvai, kurias visi kartu galės įgyvendinti per artimiausius metus. „Valstybė – tai aš“ yra ne vien šių metų šūkis, bet ir festivalio tikslas – kiekvienas galime prisidėti prie savo valstybės kūrimo.

Diskusijų erdvėje bus narstomos aktualiausios temos: švietimas, sveikatos apsauga, ekonomika, užsienio politika ir tautinės mažumos, emigracija ir demografija. Į diskusijas šiomis temomis įsitrauks ne tik visuomenininkai bei žurnalistai, tačiau ir politikai – festivalio idėjos autorius Andrius Tapinas savo „Facebook“ paskyroje džiaugėsi, jog daugiau nei pusė ministrų kabineto bei nemažas būrys Seimo narių sutiko įsitraukti į diskusijas. Tam, kad sugeneruotos idėjos ir pasiūlymai neužsimirštų, jas fiksuos „Baltieji Metraštininkai“ ir po festivalio sudėlios į kiekvienam prieinamą „Metų knygą“.

Festivalio žemėlapis

Nemažiau dėmesio sieks sulaukti ir muzikos erdvė – į sceną šiame „Laisvės piknike“ lips per 10 atlikėjų. Jauni ir perspektyvūs atlikėjai (Šventinis Bankuchenas, „Movo“, „ba.“ ir t. t.) keis scenos grandus, tarp kurių – „BIX“, Monika Linkytė, „G&G Sindikatas“. Vakarui artėjant prie pabaigos, idėjų festivalį lydės graži tradicija – antrus metus iš eilės piknike dalyvaus Aleksandro Stulginskio Universiteto studentų mišrus choras. Skambant tai pačiai dainai, kaip ir prieš metus – „Mūsų dienos kaip šventė“, Pikniko svečiai vėl išvys fejerverkų šou.

Visą dieną pikniko lankytojai galės bendrauti su keturiomis dešimtimis skirtingų nevyriausybinių organizacijų, dalyvauti jų veiklose, pramogauti ir semtis žinių. Veiklų ir užsiėmimų užteks įvairaus amžiaus ir interesų dalyviams. O sutemus lauks naktinis kinas – visi, nespėję susigriebti pavasarį, turės galimybę pamatyti patriotinius jausmus žadinančią dramą „Emilija iš Laisvės alėjos“.

„Laisvės piknike“, kaip ir pernai, alkoholiu nebus prekiaujama ir jis nebus pageidaujamas. Tačiau kauniečiai ir svečiai yra kviečiami atsinešti savo maistą, nealkoholinius gėrimus – jie tikrai nebus konfiskuojami. Festivaliui nėra taikomas amžiaus cenzas, renginio dalyviai taip pat gali atsivesti augintinius.

Daugiau informacijos galite rasti adresu www.laisvespiknikas.lt. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA