VMI primena: rytoj paskutinė diena deklaruoti ir sumokėti PVM | Kas vyksta Kaune

VMI primena: rytoj paskutinė diena deklaruoti ir sumokėti PVM

Asoviatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad artėja Pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM) deklaravimo ir sumokėjimo terminas už liepos mėnesį, – PVM mokėtojai tai atlikti turi iki rugpjūčio 25 d.

„Daugelis mokesčių mokėtojų yra sąmoningi ir sąžiningi: mokestines prievoles atlieka laiku ir teisingai. Nors PVM mokėjimo kiekvieną mėnesį terminai nesikeičia jau 15-a metų, deja, vis dar pasitaiko atvejų, kai dėl mokestinės drausmės stokos ar siekio neteisėtai gauti finansinės naudos, mokesčių mokėtojai ne visada laiku ir teisingai teikia deklaracijas, moka mokesčius, vengia pateikti duomenis“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pastebėdama, kad kartais įmonės aplaidžiai moka mokesčius dėl visai nereikšmingų priežasčių.

Pastebėjus, kad dalis tų pačių PVM mokėtojų vėluoja sumokėti šį mokestį, nors įmonė ir turi finansinių galimybių, Kauno AVMI specialistai liepos mėnesį vizitavo kelias dešimtis mokesčių mokėtojų. Įmonių vadovams priminta, jog turi laikytis mokestinės drausmės: laiku pateikti deklaracijas ir sumokėti mokesčius.

Kauno AVMI apimamoje teritorijoje – įskaitant Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskritis, 23 proc. mokesčių mokėtojų, deklaravusių mokėtiną PVM, į valstybės biudžetą vėluoja sumokėti beveik 9 mln. eurų. Vizitų metu vadovai įvardijo keletą priežasčių, dėl kurių dažniausiai vėluojama sumokėti PVM: neatidumas, netinkamai nustatyti prioritetai ir pan. Vienas mokesčių mokėtojas, įmonės sąskaitoje turėjęs reikiamą pinigų sumą, teisinosi manęs, kad mokesčius nuo sąskaitos Valstybinė mokesčių inspekcija nuskaičiuoja pati.

Siekiant garantuoti greitą ir kokybišką aptarnavimą, VMI ragina gyventojus, įmones, įstaigas bei organizacijas naudotis VMI teikiamomis elektroninėmis paslaugomis ir reguliariai sekti Mano VMI paskyrą, kurioje gaunama informacija apie nesumokėtus mokesčius, susidariusias VMI administruojamų mokesčių permokas ir kt.

VMI primena, kad visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA