Ypatingos reikšmės naujovė ankstukų tėveliams | Kas vyksta Kaune

Ypatingos reikšmės naujovė ankstukų tėveliams

Organizatorių nuotr.

Kauno klinikose pristatyta pirmoji Lietuvoje el.parduotuvė ankstukams, kurioje neišnešiotų naujagimių susilaukusios šeimos ras joms reikalingų priemonių: mažiausio dydžio sauskelnių, drabužėlių, žindukų, ortopedinių pagalvėlių ir daug kitų reikalingų prekių.

[galerija kiek=”4″]

El. Parduotuvės Anksti.lt įkūrėja Giedrė Šopaitė- Šilinskienė kartu su asociacija ,,Padedu augti”, besirūpinančia ankstukų šeimomis, surengė socialinio verslo projekto pristatymą.

,,Anksti.lt duris atvėrė liepos 25 d. ir šiandien pirmąjį kartą gyvai prisistatome ankstukų bendruomenei. Ypatingai džiaugiuosi, kad šiam pirmąjam kartui mus labai šiltai priėmė Kauno klinikos. Čia tvyro ypatinga aura – pozityvumo, ramybės ir rūpesčio vienas kitu”,- renginio metu kalbėjo Giedrė Šopaitė- Šilinskienė.

Lietuvoje poreikis didelis

Kasmet Lietuvoje anksčiau laiko gimsta daugiau nei 1500 naujagimių. Dažniausiai jiems reikalinga medikų priežiūra ištisą parą, tėvelių buvimas šalia ir specialiai pritaikytos priemonės, kurių iki šiol Lietuvoje buvo sudėtinga surasti arba jų visiškai nebuvo.

Anksti.lt pirmieji Lietuvoje siūlo sauskelnes, kurios skirtos vos kelis šimtus gramų sveriantiems mažyliams. Jos ne tik savo forma priderintos prie mažiausiųjų poreikių, tačiau ir pritaikytos fototerapijos procedūroms. Neišnešiotukų tėveliai taip pat ras specialių kintančio srauto žindukų, čiulptukų kūdikiams, sveriantiems vos 1 kg. Drabužėliai, kurių mažiausi yra vos 38 dydžio, yra be vidinių etikečių, dauguma pilnai atsegami per visas kraštines tam, kad jautrūs naujagimiai būtų judinami kuo mažiau ir būtų galima atlikti medicinines procedūras.

,,Ši diena ypatinga. Pagaliau mūsų šeimų kasdienybė pasikeis. Vaikeliui gimus anksčiau laiko, šeimos susiduria su daugybe sunkumų ir problemų. Džiugu, kad vienu, bet dideliu, rūpesčiu – kur ir kaip įsigyti ankstukui skirtas priemones, nuo šiol bus mažiau”, – džiaugėsi asociacijos ,,Padedu augti” vadovė Inga Laukytė – Budrienė.

Renginio metu sulaukta didelio šeimų, slaugančių savo naujagimius Kauno klinikose, susidomėjimo. Jos galėjo apžiūrėti drabužėlius, priežiūros ir pozicionavimo priemones, gauti atsakymus, kokios priemonės yra tinkamiausios priklausomai nuo vaikučio amžiaus ir sveikatos būklės. Mamos džiaugėsi, kad savo mažylius galės papuošti gražiais ir kokybiškais rūbeliais.

Projektui įkvėpė asmeninė patirtis

Anksti.lt įkūrėja Giedrė Šilinskienė 2015 metų pabaigoje susilaukė 25 savaičių berniuko Luko, kuris savo gimimo dieną svėrė vos 860 gramų. Giedrė pasakoja, kad greta didžiulio šoko ir nerimo dėl kūdikio gyvybės, kilo ir daugybė praktinių klausimų, pirmasis jų – kur rasti sauskelnes mažiau nei kilogramą sveriančiam kūdikiui? “Būtent todėl, sūneliui paaugus ir sustiprėjus, su vyru nusprendėme, kad labai norime suteikti praktinę pagalbą kitoms šeimoms. Taip gimė Anksti.lt – pirmoji ankstukams skirta el. parduotuvė Lietuvoje”, – dalinasi Giedrė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA