Liūdna žinia: L. Lekavičius dėl traumos priverstas praleisti Europos čempionatą | Kas vyksta Kaune

Liūdna žinia: L. Lekavičius dėl traumos priverstas praleisti Europos čempionatą

delfi.lt 2017/08/24 00:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad per rungtynes su Islandija Lukas Lekavičius patyrė sunkesnę traumą nei buvo galima manyti – pirminiais duomenimis, Lietuvos rinktinės gynėjui lūžo dešinės pėdos kaulas, jam teks praleisti Europos čempionatą.

Šiaulių arenoje trečiadienį vykusioje akistatoje su islandais Lukas pirmo kėlinio pabaigoje pakeitė Mantą Kalnietį, bet antro pradžioje pats pasiprašė keitimo. 23-ejų rinktinės varikliukui prisėdus ant suoliuko, jo koją apžiūrėjo komandos gydytojas Vytenis Trumpickas.

Po ilgosios pertraukos L. Lekavičius ne tik kad neatliko apšilimo su komandos draugais, bet ir iš rūbinės nebegrįžo ant atsarginių žaidėjų suolelio – nieko nelaukiant Lukas buvo išvežtas į ligoninę, kurioje atlikta rentgeno nuotrauka, kuri ir atskleidė Atėnų „Panathinaikos“ gynėjo traumos sunkumą.

Aikštėje trečiadienio rungtynėse L. Lekavičius spėjo praleisti 4 min. 39 sek. ir taškų nepelnė. Lietuvos rinktinė nugalėjo Islandiją 84:62.

Susiklosčius tokiai situacijai treneriui Dainiui Adomaičiui neabejotinai teks kviestis vieną iš krepšininkų, kuriems jis jau spėjo padėkoti už darbą rinktinės stovykloje. Greičiausiai L. Lekavičių pakeis Adas Juškevičius, su kuriuo D. Adomaitis atsisveikino antradienį, nelemtų rungtynių su Islandija išvakarėse.

„Mes kalbėjome, kad tie du žaidėjai, kurie išbuvo iki pabaigos, jeigu kažkas atsitiktų – jie pirmi sugrįžtų“, – iš karto po rungtynių kalbėjo D. Adomaitis, omenyje turėdamas savo paties „atkabintus“ A. Juškevičių ir Evaldą Kairį.

Daugiau informacijos dėl šio įvykio ir tolesnių D. Adomaičio veiksmų Lietuvos krepšinio federacija žada pateikti ketvirtadienį. Kauno klinikose ketvirtadienį L. Lekavičiui bus atliekami dar išsamesni tyrimai.

Europos krepšinio čempionatas prasidės jau po savaitės – rugpjūčio 31 d. Izraelyje Lietuvos rinktinė susirems su Gruzijos krepšininkais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA