Kaunietė dėkoja dukrą ant eskalatoriaus gelbėjusiai moteriai ir pateikia pilną situacijos vaizdą | Kas vyksta Kaune

Kaunietė dėkoja dukrą ant eskalatoriaus gelbėjusiai moteriai ir pateikia pilną situacijos vaizdą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ antradienį aprašė prekybos centre „Mega“ nutikusią istoriją, kai kelerių metų mergaitei kylant eskalatoriumi, ties paskutiniu laipteliu jau benulipant, šis prispaudė ir ėmė traukti jos ilgą sijoną. Mergaitę gelbėti ėmėsi iš paskos kylanti moteris, baimintasi, kad nesužeistų sijone įstrigusios kojos, laimei viskas baigėsi laimingai. „Megos“ atstovai teigia, kad minėtoje zonoje visą laiką būna padidintas dėmesys ir papildomų resursų šiai vietai skirti neplanuojama.

Vaikai vieni palikti nebuvo

Ketvirtadienį į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi mergaitės mama, kuri prašė jos dukrą gelbėjusios moters kontaktų norėdama jai padėkoti, kad neliko abejinga, kai kiti net nebandė padėti, o pyktelėję norėjo kuo greičiau praeiti nelaimės vietą. Taip pat moteris patikslino kai kurias šio įvykio detales, kurios rašant ankstesnę publikaciją dar nebuvo žinomos.

Pirmiausiai ji patikslino vaikų amžių – mergaitei 5 m., o ne 3 m., kaip spėta, kartu vykusiam berniukui – 9 m., taip pat informuota, kad vaikai nebuvo vieni.

Mergaitės mama pasakojo, kad vaikus prižiūrėjo – su jais buvo visą laiką, taip pat ir nelaimės metu buvo netoliese – prie antrame aukšte įrengtos čiuožyklos. Ji pasakojo, kad vaikai nučiuožė ir moteris stebėjo kaip vaikai grįžta pas ją į viršų eskalatoriumi į viršų, kur vėl planavo pakartoti čiuožimą.

Kadangi čiuožykla yra priešais eskalatorių – iš dalies yra matyti, kaip vaikai keliasi. Mama laukė, kol viršuje pasirodys eskalatoriumi kylančios dukros galva, nepamačiusi jos suprato, kad kažkas nutiko ir puolė link vaiko. Prie čiuožyklos laiptų nėra, tad galimybės visą laiką būti su vaikais moteris, sakė neturėjusi. „Aš galėjau stovėti arba viršuje, arba apačioje. Negi man reikėjo nučiuožinėti kartu, abejoju, ar kas būtų supratęs tokį poelgį?“, – sakė moteris.

„Baisiausia, kad nukritus vaikui, vienintelė ta moteris ėmėsi gelbėti ir šaukė atrišti batą. Aš atbėgusi per dalį parduotuvės jį atrišau, o ne žmonės, kurie ten pat stovėjo ir piktinosi, kad šia situacija sustabdėme eismą. Vos pro žmones prasibroviau, sakydama, kad aš esu mergaitės mama. Nelaimė nutiko, kai mergaitės sijonas įsivėlė į eskalatoriaus „dantukus“, paskutinį laiptą beįvažiuojant į grindis ir ji suklupo. Nustebino „Megos“ požiūris: nėra apsauginių, atėjusi darbuotoja nežinojo, ką daryti, neužtvėrė kelio stop juosta ar pan., kad liptų laiptais, nes paskui atėjo mechanikai atsukinėti eskalatoriaus varžtus ir visi lipo per galvą, tas žmonių abejingumas… Paskui atėjo dar vienas darbuotojas neskubėdamas, irgi nežinojo, ką daryti. Galiausiai atėjo du vyrai su švarkais, matyt, iš administracijos po kokių 15 min., jie vieninteliai paklausė: „Ar jūs sveikos?“. Be to, nebuvo matyti, kur parduotuvės minėti mygtukai sustabdyti eskalatorių, jie tikrai nėra gerai matomoje vietoje, turėtų šviesti iš tolo“, – sakė moteris.

Nukentėjusios mergaitės mama įsitikinusi, kad prie čiuožyklos turėtų būti įrengti laiptai, kad tėvai galėtų spėti nulipti ir jį pasitikti nučiuožusį. „Smagu, kad čiuožykla nemokama, vaikams ji patinka, visi ten veržiasi. Nuo netikėtų nelaimių niekas neapsaugotas, tačiau neturėtume būti tokie abejingi vieni kitiems”, – kalbėjo mergaitės mama.

Paskelbus istoriją apie eskalatoriuje užstrigusią mergaitę, daugybė portalo „Kas vyksta Kaune“ komentatorių puolė piktintis, kad mergaitė buvo palikta be priežiūros bei smerkti jos mamą už aplaidumą. Prekybos centro „Mega“ darbuotojai taip pat komentavo, kad mergaitė pati nukrito ant eskalatoriaus, nors mama tvirtina, kad tai jai nutiko ne dėl to, kad ji bėgo eskalatoriaus laipteliais, o dėl to, kad sijonas jau buvo įsipainiojęs į kylantį takelį.

Pradėjus nuodugniau aiškintis situaciją, prekybos centro „Mega“ atstovai atsiuntė labai nekokybišką vaizdo įrašą vidinei portalo peržiūrai, kurioje matyti, kaip mergaitė nukrenta, kaip toje vietoje susidaro žmonių spūstis, dideliu greičiu atlekia moteris, kaip galima spėti – mergaitės mama. Įrašas tokios prastos kokybės, kad įžiūrėti daugiau detalių – pvz. apie įstrigusį sijoną – neįmanoma. Tiesa, įraše matyti, kad mergaitė pradžioje bėgo laipteliais į viršų, tačiau prieš pabaigą stabtelėjo, galimai, tuo metu ir galėjo įstrigti jos sijonas.

Istoriją komentavę kauniečiai atkreipė dėmesį, kad ant minėto eskalatoriaus dažnai būna vaikų, kurių nelydi suaugusieji. Skaitytojai siūlė arba panaikinti čiuožyklą, arba tomis valandomis, kai prekybos centre daug žmonių – per pietus ir vakare skirti budinčius darbuotojus, kurie stebėtų vaikų elgesį ir drausmintų neklaužadas.

„Mega“: prekybos centras saugus

„Megos“ atstovė viešiesiems ryšiams Olga Malaškevičienė teigė, kad prekybos centras saugus: „Eskalatorius yra saugus eksploatuoti, įspėjamieji ženklai ant jo taip pat užklijuoti, kad be suaugusiųjų vaikai vieni negali kilti, juos turi lydėti suaugusieji. Informuojame, kad minėtoje zonoje visą laiką yra padidintas dėmesys lankytojams, papildomų resursų eskalatoriaus stebėjimui skirti neketinama“, – teigė „Megos“ atstovė.

Taip pat „Megos“ atstovė atkreipė dėmesį, kad prie čiuožyklos yra ženklai, kad ja gali naudotis tik vaikai, kuriems daugiau ne 6 metai. Nukentėjusios mergaitės mama teigia, kad mergaitei yra penkeri.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA