Traukinys iš Kauno į Vilnių atveš greičiau, nei per valandą | Kas vyksta Kaune

Traukinys iš Kauno į Vilnių atveš greičiau, nei per valandą

asociatyvi / Įmonės nuotr.

Nuo šiol greičiausiu traukiniu nuvykti iš Kauno į Vilnių netruks nė valandos. „Lietuvos geležinkeliai” pradeda programą, kuria siekiama didinti kelionių traukiniais greitį ir trumpinti kelionės laiką.

Rugpjūčio 22 d. pradėjo kursuoti traukinys, kuris iš Kauno į Vilnių nuvažiuoja per 59 minutes.

„Pirmasis traukinys Kaunas-Vilnius sostinę pasiekė greičiau nei per valandą – kelionė truko 59 minutes. Tai puikus rezultatas, kurį pavyko pasiekti pakoregavus tvarkaraščius, kad traukinys galėtų važiuoti be sustojimų, o jo greičiui netrukdytų prasilenkimai su kitais traukiniais”, – pasakoja „Lietuvos geležinkelių” generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos vadovas Linas Baužys.

Vidutinis traukinio greitis priklauso nuo įvairių faktorių – techninės infrastruktūros būklės, kelio darbų, sustojimų skaičiaus.

Pasak L. Baužio, įmonė deda pastangas, kad ateityje kelionės trumpėtų ne tik maršrutais Vilnius-Kaunas-Vilnius, bet ir Vilnius-Klaipėda-Vilnius bei kitomis populiariausiomis kryptimis.

„Maksimalus greitis, kurį gali pasiekti traukiniai, važiuojantys iš Vilniaus į Kauną ir atgal, yra 160 km/h. Sieksime, kad būtent tokiu greičiu traukiniai galėtų važiuoti ilgesnes atkarpas, o kelionės Vilnius-Kaunas laikas trumpėtų dar labiau. Turime tikslą sutrumpinti ir kelionės į pajūrį laiką. Tai bus nuolatinis procesas ir kova už kiekvieną minutę”, – teigia L. Blužys.

Traukinys, atvažiuojantis į sostinę greičiau nei per valandą, iš Kauno išvyksta 14 val. 40 min. Šis traukinys važiuoja be sustojimų. Pabaigus kelio remonto darbus ir pakeitus kitus tvarkaraščius, reisų Vilnius-Kaunas ir Kaunas-Vilnius, važiuojančių greičiau nei per valandą, bus daugiau.

Vilnius-Kaunas-Vilnius yra populiariausias „Lietuvos geležinkelių” maršrutas. Juo šiemet per pirmus 7 mėnesius važiavo daugiau nei 700 tūkst. keleivių – 4 proc. daugiau nei prieš metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA