Kaunietė: parduotuvės eskalatorius vos neįtraukė mergaitės kojos, stebino kitų abejingumas | Kas vyksta Kaune

Kaunietė: parduotuvės eskalatorius vos neįtraukė mergaitės kojos, stebino kitų abejingumas

Asociatyvi/DELFI nuotr.

Antradienį į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietė, kuri šiandien prekybos centre „Mega“ pateko į nemalonią situaciją kylant eskalatoriumi.

Moteris pasakojo, kad virš jos kilo du vaikai: mergaitė (apie 3 m.) ir berniukas (apie 10 m.). Jau bebaigiant kilti, eskalatorius įtempė mergaitės sijoną ir vos neįtraukė kojos. Anot moters, iki nelaimės truko visai nedaug.

Gelbėjo koją

Moteris pasakojo, kad vos pastebėjusi, kad ilgas mergaitės sijonas traukiamas – puolė gelbėti mergaitę, griebė už sijono, kad kartu neįtrauktų ir kojos.

„Nedaug trūko iki labai didelės nelaimės. Ilgą mergaitės sijoną paskutiniame eskalatoriaus laiptelyje įtraukė ir pradėjo tempti. Mergaitė pradėjo klykti, bandė pati ištraukti, visi žiūrėjo, bet niekas nepriėjo padėti. Suskubau padėti, o vaikas puolė šaukti „Mama!“. Eskalatorius pradėjo sparčiai traukti sijoną, mergaitė dar spėjo vieną koją išimti iš benusimaunančio sijono, o kita koja liko įpančiota sijone, ėmė veržti, nes eskalatorius sijoną traukė nesustodamas. Klykiau žmonėms ant visos parduotuvės: „Atriškite batą!”, tačiau žmonės nepriėjo padėti, tik prastumdė vieni kitus, kad galėtų praeiti, buvo pietų metas.

Galiausiai atlėkė mergaitės mama sumišusi: „Ką daryti?!” Liepiau numauti batą ir ištraukti koją. Ji atrišo batą, ištraukėme mergaitės koją, o sijoną iki galo įtraukė eskalatorius. Nedaug trūko iki kojytės įtraukimo ir sutraiškymo. Esu pakraupusi, dėl žmonių abejingumo, taip pat dėl atsakingų darbuotojų.

Po visko mergaitę raminome, ir aš buvau šoke, ir mama. Mano visa nugara šlapia, pirštas užmėlo – o dar įtampa, kad tik ištraukčiau mergaitę sveiką… Mama irgi buvo šoke, dar spėjo pasakyti: „Ačiū, ši moteris išgelbėjo mano mergaitę.” Apsaugos darbuotojai atvyko situacijai pasibaigus. Beje, kadangi kasdien pietauju „Megoje“, man baisu kaip vaikai žaidžia ir laipioja pirmyn atgal tuo eskalatoriumi. Ši vieta turėtų būti atidžiau stebima, o vaikus reikia auklėti, kad tai ne žaidimų vieta”, – kalbėjo moteris.

Stebino aplinkinių abejingumas

Mergaitę suskubusi gelbėti moteris pasakojo, kad stebino kitų parduotuvėje buvusių žmonių abejingumas:

„Rėkiau vis gerkle, kad padėtų – atrištų batą. Deja, o apsauga atvyko tik galiausiai, kai jau viskas buvo pasibaigę. Noriu akcentuoti, kad eskalatorius ne žaidimų vieta ir nereikėtų palikti vaikų vienų, tėvai turėtų labiau susirūpinti, o apsauga akyliau stebėti šią vietą. Dažnai vaikai ten susižeidžia, ne kartą mačiau ir kelius nusibrozdina. Kodėl toks požiūris?”, – kalbėjo kaunietė, norėjusi išlikti anonime.

Parduotuvė: yra įspėjamieji ženklai, eskalatorius sustabdytas po 1 min.

Prekybos centro „Mega“ Marketingo projektų vadovė Giedrė Šakėnienė informavo, kad ant eskalatoriaus yra įspėjamieji ženklai, kurie yra tiek viršuje, tiek apačioje, taip pat yra specialūs mygtukai, kad atsitikus įvykiui, bet kas galėtų operatyviai sustabdyti eskalatorių.

[galerija kiek=”4″]

Ji teigė, kad įvykis prekybos centrui žinomas. „Nepaisant to, kad mūsų eskalatoriai matomose vietose paženklinti lipdukais su informacija, kad vaikus turi lydėti suaugusieji, maždaug 3 metų mergaitė eskalatoriumi važiavo be suaugusiųjų priežiūros. Patikrinus filmuotą medžiagą matyti, kad mergaitė eskalatoriumi bėgo ir bėgdama parklupo 11:49 val., tuomet užstrigo jos sijonas. Jau po minutės eskalatorius buvo sustabdytas – ir viršuje ir apačioje yra mygtukai, leidžiantys tai padaryti. Mergaitė iš sijono išsinėrė pati. Po 2 minučių atvykusiems apsaugos darbuotojams liko tik ištraukti sijoną (sijonas saugomas „Megos“ informacijos centre, laukiama, kol jį atsiims). Vaikas nenukentėjo”, – teigė G. Šakėnienė.

Ji informavo, kad tai yra pirmas atvejis, kai eskalatoriuje šiame prekybos centre užstringa drabužis. Prie eskalatoriaus nuolatinio apsaugos posto nėra.

„Vaikai eskalatoriumi važiuodami kartais parklumpa, dažniausiai tais atvejais, kai judančiais laiptukais bėga, tačiau didesnių sužalojimų nebuvo. Matydami lakstančius eskalatoriumi vaikus visada sudrausminame, bet ne juos, o jų tėvus, kuriuos dažniausiai surandame netoliese”, – sakė G. Šakėnienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA