„Bėdos“ po vieną nevaikšto: įtarus dėl vieno nusikaltimo, atskleidė ir antrąjį | Kas vyksta Kaune

„Bėdos“ po vieną nevaikšto: įtarus dėl vieno nusikaltimo, atskleidė ir antrąjį

Pareigūnų nuotr.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tarnybiniu laivu patruliuodami Kauno mariose, pakrantėje pastebėjo išmindžiotą vandens augaliją. Nusprendę atidžiau apžiūrėti šią vietą, neapsigavo, krante surado paslėptą pripučiamą guminę valtį su irklais, o šalia esančiuose krūmuose, įdėtą į maišą žvejybinį tinklą.

Pareigūnai nusprendė surengti pasalą ir apie 21 val. pastebėjo du vyrus, einančius link paliktų krante žūklės įrankių. Pareigūnams stebint, žvejai išplaukė užmesti žvejybinį tinklą, tačiau nedelsiant buvo sulaikyti, nespėję padaryti žalos žuvų ištekliams. Kaip vėliau paaiškėjo, tai Prienų rajono gyventojai K.T. ir A.J., jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 291 str. 4 d. ir gresia bauda iki 300 eurų su privalomu pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Tuo brakonierių „bėdos“ dar nesibaigė, siekdami patikslinti įvykio Kauno mariose aplinkybes, pareigūnai apsilankė A.J. nurodytoje gyvenamojoje vietoje, Prienų rajone ir liko nustebinti, sodybos teritorijoje rastas kanapių auginimo šiltnamis, pagalbinėse patalpose – žvejybinis tinklas ir kilpos, skirtos medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti.

A.J. buvo surašyti dar du administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 290 str. 3 d. ir LR ANK 291 str. 6 d., o draudžiami įrankiai paimti. Dėl narkotinių kanapių auginimo Prienų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pareigūnai tikisi, kad bent kurį tai laiką A.J. gyvenamos vietos aplinkiniuose miškuose ir vandens telkiniuose bus ramiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA