Turguje – jauni veidai | Kas vyksta Kaune

Turguje – jauni veidai

Organizatorių nuotr.

Nors iki šiol vis dar gajus stereotipas, kad turguje dažniau lankosi vyresnio amžiaus žmonės, realybė yra kitokia. Tyrimų rezultatai rodo ir patys prekybininkai pastebi, kad jaunimas taip pat mėgsta apsilankyti senas prekybos tradicijas turinčiuose turguose.

Vieno didžiausių ir moderniausių šalyje Centrinio Kauno turgaus atstovas Jonas Plenta sako, kad nemažą dalį turgaus lankytojų sudaro jauni žmonės.

„Įvairių tyrimų duomenimis lankytojai nuo 18 iki 35 metų pas mus sudaro apie 40 proc. visų pirkėjų. Tiesą sakant, jauni žmonės visada buvo reikšminga turgaus pirkėjų dalis. Vieni seka tėvų pavyzdžiu ir mėgsta apsipirkti turguje, daug kas turguje ima ieškoti šviežesnių natūralesnių produktų kai sukuria šeimas ir susilaukia vaikų.

Nemažai jaunų žmonių turgaus pirkėjų gretas papildė prieš keletą metų kilęs ekologiškų maisto produktų bumas, o dabar lankytis turguje neretai jau yra ir stiliaus bei mados reikalas. Nes čia dažnai galima rasti tokių produktų, kurių kitose prekybos vietose sunku rasti“, – pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, pastarieji lankosi turguje veikiančiose krautuvėlėse, kuriose gali įsigyti šviežiai spaustų aliejų, retų mūsų šalyje prieskonių, padažų, išskirtinių arbatos, kavos ar natūralaus cukraus rūšių, rytietiškų saldumynų.

Turguje sutikti jauni pirkėjai taip pat akcentuoja čia besilankantys dėl šviežesnių, natūralesnių produktų, didesnio jų pasirinkimo nei kitose prekybos vietose.

„Kai nueini į parduotuvę, prisiperki visokių nesąmonių: traškučių, saldumynų, visko, kas blizga. O čia perki šviežius, natūralius produktus. Dažniausiai čia atvažiuoju mėsos, daržovių, kiaušinių“, – sakė turguje kelis kartus per mėnesį apsilankantis Vytautas.

Jis sako nuo vaikystės kartu su tėvais įpratęs čia lankytis ir besilaikantis tos tradicijos.

Beje, turguje nemažai jaunų veidų ne tik šiapus, bet ir anapus prekystalių. Pasak J. Plentos, Centriniame Kauno turguje apie trečdalis visų darbuotojų yra jaunesni nei 30 metų.

„Jauni darbuotojai mūsų turguje dirba ne tik kaip samdomi, bet ir perima tėvų verslą arba kuria savo, nes čia tam yra labai palankios sąlygos“, – aiškino pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA