Tradicija Panemunėje tęsiasi: Kauno vietos futbolininkai kovos prieš Vilniaus žvaigždyną | Kas vyksta Kaune

Tradicija Panemunėje tęsiasi: Kauno vietos futbolininkai kovos prieš Vilniaus žvaigždyną

I. Gaižausko nuotr.

Šį sekmadienį, rugpjūčio 20 d., kauniečiai bei miesto svečiai yra kviečiami atvykti į tradicines futbolo varžybas, kuriose Kauno miesto komandai reikės itin didelio sirgalių palaikymo. Futbolo aikštelėje susirungs Kauno Panemunės, Rokų ir Vičiūnų mikrorajonų gyventojų komanda ir iš Vilniaus atvykstantis pramogų pasaulio žvaigždynas FK „Prelegentai“.

[galerija kiek=”4″]

Žaisti futbolą šv. Roko šventės metu – tai dagiau nei 40 metų gyvuojanti kauniečių tradicija. Tad nieko nuostabaus, jog panemuniečiai šiam renginiui ruošiasi kasmet. Tiesa, šiemet žiūrovų lauks ne tik įspūdingi futbolo kamuolio manevravimo deriniai, bet ir ne vienas siurprizas.

„Smagu matyti, jog kauniečiai ne tik kuria, bet ir tęsia tradicijas. Šios šv. Roko futbolo varžybos – tai puikus pavyzdys, kuomet Panemunės, Vičiūnų ir Rokų gyventojai susiburia į vieną didelę bendruomenę ir siekia vieno bendro tikslo. Linkiu abejoms komandoms tokio paties užsidegimo kaip ir kasmet, o žiūrovams puikių įvarčių“, − apie būsimą renginį kalbėjo šių komandų akistatas inicijavusios organizacijos „Vieningas Kaunas“ vadovas Visvaldas Matijošaitis.

2012 metais atgaivinta futbolo varžybų tradicija Panemunėje komandas vertė stengtis nuolat, mat laimėtojais kiekvienais metais tampa vis kiti. Praėjusiais metais vos per plauką nuo pergalės atsilikę panemuniečiai, šiemet smūgiuos į vartus tiek kiek reikės, kad tik laimėtojų vardas atitektų jiems.

Tuo tarpu FK „Prelegentų“ komandos žaidėjas Linas Zareckas-Choras teigia: „Suprantu, jog kasmet tradiciškai apsikeičiame pergalėmis, tačiau tas laimėtojų titulas kartais vilioja labiau už siekį išlaikyti seną nerašytą tradiciją, todėl šiemet neketiname taip lengvai pasiduoti“. Dėl šios priežasties šį sekmadienį dvikovoje FK „Prelegentams“ atstovaus tikra svajonių komanda. Varžybose prakaitą lies Marijonas Mikutavičius, Rolandas Skaisgirys, Linas Zareckas-Choras, Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius bei kitos šalies garsenybės.

„Ši sporto šventė yra ne tik pramoga, bet ir puiki vieta, kur susirenka aplinkinių rajonų gyventojai, aktyviai besidomintys savo miesto reikalais ir planuojamais projektais. Todėl, manau, kad šios varžybos bus puiki proga pabandyti inspiruoti nedidelę diskusiją su vietos gyventojais apie miestą, konkrečius jo rajonus ir ten vykstančius pokyčius. Tikimės, jog pavyks ir papramogauti, ir padiskutuoti“, – apie renginio tematiką kalbėjo visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius ir Kauno miesto tarybos narys Andrius Palionis.

Varžybos vyks rugpjūčio 20 d. (sekmadienį) 14 val., Šv. Mato gimnazijos stadione (Vaidoto g. 11, Kaunas). Ateik ir palaikyk savo miesto komandą!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA