„Mototurizmo ralio“ finišas Birštone: 700 motociklininkų ir staigmenos žiūrovams | Kas vyksta Kaune

„Mototurizmo ralio“ finišas Birštone: 700 motociklininkų ir staigmenos žiūrovams

Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 19 d., septintus metus iš eilės, „Mototurizmo ralis 2017“ kviečia vienytis, keliauti drauge ir pažinti Lietuvą, atrandant jos puošmenas nuo gamtos iki naujam gyvenimui prikelto išpuoselėto kultūros paveldo, istorinių detalių ir žmonių. Renginio iškilmingas finišas ir staigmenos žiūrovams jau šį šeštadienį vyks Birštono kurorte.

Dalyvauti šiame ralyje gali visi norintys, kadangi startas vyksta iš pasirinktos Lietuvos vietos, su įvairiais motociklais, dalyvių pasirinktais keliais. Dalyviams reikia turėti transporto priemonę ir per vieną dieną pasirinkti savo maršrutą per 40 kultūros paveldo ir istorinių objektų.

Tradiciškai, objektai ir užduotys parinkti pagal tam tikras tematikas. „Mototurizmo ralis 2017“ temos ves partizanų, krašto gynimo, šimtmečio, piliakalnių, reformacijos, tautinio kostiumo keliais. Ralio dalyvių užduotis – važiuoti motociklais po Lietuvą, aplankyti bei pažinti įdomias Lietuvos vietas, susitikti ir bendrauti su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauti taškus.

„Mums didelis džiaugsmas 4 metus iš eilės ralio dalyvius svetingai pasitikti finiše Birštone. Visada palaikau tokius prasmingus Lietuvai renginius, o tai, kad šiemet prie ralio prisijungė dar 10 savivaldybių, kurias atstovaus dalyviai su oficialiu miestų vadovų palaikymu, rodo, kad renginys išties prasmingas, keliauti po Lietuvą tampa vis labiau madinga. Džiaugiuosi, kad keliautojai finišuodami gali „atrasti“ ir Birštoną: vieni čia sugrįžta po metų ir mato pasikeitimus, kitiems mūsų jaukus sveikatos ir harmonijos kurortas būna atradimas!“,– teigia Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Visą renginio dieną Birštono kurorte numatytos šiai šventei skirtos pramogos: svečių lauks specialus keltuvas, kuriuo pakilus į dangų, bus galima iš viršaus pasidairyti po nuostabų Lietuvos kurortą, o nusileidus gauti nuotrauką su savo portretu. Suaugusiems ir mažiesiems svečiams staigmenų paruošė ir šventės partneriai – LR vidaus reikalų ministerijos darbuotojai, kurie supažindins su savo darbo veiklomis, Bendrojo pagalbos centro atstovai rengs viktorinas, bus galima laimėti suvenyrus. Laisvalaikio erdvėje veiks Birštono turizmo informacijos centro palapinė, bus galima susipažinti su Valstybės sienos apsaugos tarnybos darbu bei fotografuotis kartu su pareigūnais ant motociklų.

Šventę vainikuos gyvo garso Šv. Kristoforo kamerinio orkestro kvarteto koncertas bei iškilmingi apdovanojimai. Ralio nugalėtojams bus įteikta LR susisiekimo ministro taurė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA