S.Skvernelis: jei socialdemokratai pasitrauktų iš koalicijos, jų ministrai galėtų likti | Kas vyksta Kaune

S.Skvernelis: jei socialdemokratai pasitrauktų iš koalicijos, jų ministrai galėtų likti

BNS 2017/08/16 23:39
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) į premjerus deleguotas Saulius Skvernelis neabejoja, kad koalicijos partnerių – Lietuvos socialdemokratų partijos – tarybai bus pasiūlyta priimti sprendimą trauktis iš valdžios. Tačiau jis mano, kad socialdemokratams pasitraukus, jų deleguoti ministrai galėtų likti dirbti.

„Aš net neabejoju, koks bus priimtas tarybos sprendimas. Žinant partijos pirmininko ir jo dabartinės aplinkos nusiteikimą ir veiksmus, kurie vyksta, tikrai bus siūlymas pasitraukti iš koalicijos“, – trečiadienį naujienų portalui delfi.lt sakė Vyriausybės vadovas.

Pirmadienio duomenimis, trauktis iš valdančiosios koalicijos su LVŽS siūlo 14 iš 18 apklaustų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyrių.

Trečiadienio vakarą kalbėdamas per LRT televizijos laidą „Dėmesio centre“ Vyriausybės vadovas tvirtino, kad socialdemokratams palikus valdančiąją koaliciją, partijos deleguoti trys ministrai – užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius bei teisingumo ministrė Milda Vainiutė – ir toliau galėtų eiti pareigas.

„Socialdemokratų pasitraukimas tikrai nebūtų būtina sąlyga trauktis deleguotiems ministrams iš Vyriausybės. Aš kalbu apie visus tris socialdemokratų deleguotus ministrus. (…) Aišku, jei formuotųsi kita koalicija, būtų kitokie sprendimai“, – sakė premjeras.

S.Skvernelis pabrėžė, jog nelauks socialdemokratų sprendimo ir jau telkia balsus Seime, kad rudens sesijoje būtų priimti būtini sprendimai.

„Aišku, reikės, matyt, kurį laiką paliūdėti, gal ašarą išspausti…, bet rimtai kalbant, mes tikrai negalime laukti ir nelauksime, kad būtume pastatyti prieš faktą. Turime daryti viską, kas susiję su Vyriausybės stabilumu ir tuo pačiu valstybės stabilumu, kad išvengtume tokių galbūt galimų politinių krizių“, – teigė jis.

„Dėl to, manau, kad mes turime užsitikrinti arba naujus partnerius, reikės tokio sprendimo, arba bent jau palaikymą pakankamo Seimo narių skaičiaus, kad būtų galima rudens sesiją sėkmingai dirbti, o toliau žiūrėti, kokie variantai – tai mažumos Vyriausybė, nauja koalicija, ta pati koalicija su socialdemokratais. Viskas kol kas yra įmanoma“, – kalbėjo premjeras.

Jis tvirtino dėl konkrečių sprendimų palaikymo parlamente nuolat bendraująs su opozicinių konservatorių, liberalų atstovais, LSDP frakcijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijų Seime nariais. S.Skvernelis prisipažino kalbantis ir su kai kuriais partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovais.

„Tai nėra naujų kol kas partnerių, koalicijų paieška, bet prasidėjus rudens politiniam sezonui mes turime užsitikrinti ir užtikrinti Vyriausybės stabilumą“, – sakė jis.

S.Skvernelis tvirtino neketinąs pats trauktis iš pareigų, jeigu dabartinė valdančioji koalicija žlugtų.

Socialdemokratai yra paskelbę skyrių apklausą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“, kai LVŽS su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos sudarė rašytinį susitarimą. Socialdemokratai nurodo, kad Jonavos ir Alytaus rajono skyriai yra už tolesnį darbą su „valstiečiais“, dar du – Akmenės ir Širvintų – siūlo persiderėti dėl koalicinės sutarties. Už pasitraukimą iš koalicijos jau balsavo Telšių, Palangos, Šilalės, Utenos, Alytaus miesto, Marijampolės, Plungės, Vilniaus rajono, Varėnos, Radviliškio, Kupiškio, Pakruojo, Ignalinos, Biržų LSDP skyriai.

Iš viso LSDP vienija 60 skyrių. Jie savo nuomones turi pateikti iki rugsėjo 20 dienos, tuomet klausimą svarstys ir sprendimą priims LSDP taryba.

Tuo metu dauguma LSDP frakcijos Seime narių mano, kad partija turėtų likti koalicijoje.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA