Lietuviams „Žalgirį“ Londone rasti nebus sunku | Kas vyksta Kaune

Lietuviams „Žalgirį“ Londone rasti nebus sunku

R. Tenio nuotr.

Londono areną, kurioje rugsėjo 22-ąją Londone ikisezonines rungtynes žais Kauno „Žalgiris“, viena Lietuvos sportininkų komanda jau yra išbandžiusi. Tiesa, tąkart tribūnos buvo tuščios ir tylios, o šįkart taip tikrai nebus – jau aišku, kad lietuviai užpildys daugumą žiūrovams skirtų vietų.

Kauno „Žalgirio“ ir varžovų iš Lenkijos – Torūnės „Polski Cukier“ krepšininkų – susitikimas rugsėjo 22 d. 19.00 val. vietos laiku prasidės „Copper Box“ arenoje, kurią bent jau Londono lietuviams rasti tikrai nebus sunku.

Nauja daugiafunkcinė arena yra lietuviams puikiai pažįstamo Stratfordo teritorijoje, visai netoli prekybos centro „Westfield“ esančiame karalienės Elizabeth II olimpiniame parke. Arena, kaip ir daugelis kitų objektų, buvo pastatyta 2012-ųjų Londono olimpinėms žaidynėms.

44 mln. svarų sterlingų kainavusi ir 2011 metais duris atvėrusi arena iš pradžių pavadinta olimpine rankinio arena – būtent dėl šios sporto šakos turnyro ir nutarta statyti šį objektą. Tačiau dėl savo išvaizdos stačiakampio formos, vario plokštėmis dengtas pastatas iš karto imtas vadinti „Copper Box“ („Vario dėžutė“), o netrukus jam šis pavadinimas suteiktas oficialiai.

Be to, arenoje vyko ne tik rankinio varžybos, bet ir kai kurios šiuolaikinės penkiakovės rungtys.

Apie 8 tūkst. žiūrovų talpinančios tribūnos būdavo užpildytos tik per rankinio varžybas, audringa publika sukurdavo išskirtinę atmosferą. Tuo tarpu parolimpinių žaidynių metu čia vyko ir golbolo turnyras, kurio varžybų metu tribūnos privalo būti mirtinai tylios – kad netrukdytų akliems sportininkams kuo efektyviau išnaudoti savo klausą.

Parolimpiniame golbolo turnyre dalyvavusi Lietuvos rinktinė tik per plauką liko be apdovanojimų: pusfinalyje pralaimėjo brazilams, o kovoje dėl 3 vietos nusileido turkams.

Pasibaigus olimpinėms žaidynėms arena neištuštėjo, joje nuolat vyksta įvairūs laisvalaikio ir sporto renginiai, krepšininkai, beje, irgi dažnai išbėga į aikštelę, mat „Copper Box“ yra aukščiausioje Didžiosios Britanijos lygoje žaidžiančio Londono krepšinio klubo „Lions“ namų arena.

Ši komanda sutraukia bene daugiausiai žiūrovų šalyje, kurioje krepšinis nepriskiriamas prie populiariausių sporto šakų.

Galima neabejoti, kad „Titanų mūšiu“ vadinamos Kauno „Žalgirio“ ir Torūnės „Polski Cukier“ rungtynės sulauks kur kas daugiau dėmesio – jau dabar į šį susitikimą parduota didžioji dalis bilietų, todėl tie, kurie svarsto galimybę savo akimis pamatyti geriausią visų laikų Lietuvos krepšinio komandą, neturėtų delsti ir bilietais pasirūpinti jau dabar.

Be krepšinio varžybų šiame „Limestar Promotions“ organizuojamame ir Jungtinės Karalystės mažmeninės prekybos tinklas „Lituanica“ pristatomame renginyje sirgaliai turės galimybę susitikti su Lietuvos krepšinio žvaigždėmis, paprašyti iš savo dievaičių autografų.

Žiūrovams tai pat pasirodys visoje Europoje žinomos „Žalgirio“ šokėjos, JK lietuvių įkurtos krepšinio mokyklos „Baltic Stars“ auklėtiniai, vyks kitos pramogos. Bilietus į rungtynes Tiesa.com arba „See Tickets“ platformose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA