Nyderlandų technologijų bendrovė „Meridia“ kursis Kaune ir ieškos darbuotojų | Kas vyksta Kaune

Nyderlandų technologijų bendrovė „Meridia“ kursis Kaune ir ieškos darbuotojų

Asociatyvi / Freeimages.com nuotr.

Nyderlandų technologijų bendrovė „Meridia“ atidarys biurą Kaune. Bendrovė planuoja, kad iki metų pabaigos komandą Kaune turėtų sudaryti penki programuotojai, kurie bus atsakingi už pasaulinių bendrovės technologijų tobulinimą ir kūrimą.

„Meridia“, anksčiau vadinta „Landmapp“, kuria programinę įrangą, kuria siekiama sustiprinti vadinamojo „vargingiausiojo milijardo“ ekonominę padėtį. Maždaug 500 milijonų žmonių visame pasaulyje neturi beveik jokių teisių į savo žemę, todėl negali naudotis techninėmis ir finansinėmis paslaugomis, kurios pagerintų jų gyvenimą. „Meridia“ sukūrė metodiką, padedančią smulkiesiems ūkininkams šiose šalyse įgyti teises į žemę ir taip sustiprinti savo ekonominę padėtį.

Bendrovės „Meridia“ idėja kilo prieš dvejus metus, kai jos steigėjai Thomas Vaassenas ir Simonas Ulvundas sužinojo, kad dviejuose trečdaliuose pasaulio valstybių negalima gauti žemės teisių dokumentų. Savo akimis pamatę, kokių problemų ši padėtis sukelia Ganoje, jie nutarė nelikti nuošalyje ir imtis veiksmų. „Neturėdami jokių teisių į savo žemę, – sako Thomas, – ūkininkai negali įsigyti finansinių produktų, pavyzdžiui, gauti mikrokreditų ar paskolų. Tai ne tik stabdo tolesnę ekonominę plėtrą, bet ir neleidžia ūkininkams pagerinti savo sunkaus ir vargingo gyvenimo.“

Šios problemos sprendimo paieška prasidėjo ėmus tiesiog žymėti žemės sklypus, tačiau ilgainiui „Meridia“ sukūrė pažangią geoerdvinę sistemą. Į pokalbį įsitraukia vyriausiasis GIS (Geografinės Informacijos Sistemų) inžinierius Olivieris Verninas: „Erdvinius, teisinius ir biometrinius duomenis integruodami su fotografiniais ir palydoviniais atvaizdais, galime decimetrų tikslumu nustatyti sklypų ribas, o geodezijos paslaugų kaštai sumažėja perpus. Taip mes didiname konkurencingumą geodezijos sektoriuje ir atnešame daug naudos žemę valdančioms šeimoms. Labai džiaugiamės, matydami, kad mūsų darbas tiesiogiai veikia šiuos namų ūkius ir leidžia jiems apsaugoti savo interesus, susijusius su pagrindiniu jų turtu – žeme.“

Iki šiol „Meridia“ apdorojo savo duomenų bazėse daugiau kaip 5 000 žemės sklypų Ganoje, to pasekoje maždaug 3 000 ūkininkų išsiėmė oficialiai pripažįstamus žemės nuosavybės pažymėjimus. „Kol kas pasiekėme įspūdingų rezultatų, – džiaugiasi Thomas, – sugebėjome supaprastinti ir trigubai ar keturgubai atpiginti išsamių kadastrinių dokumentų parengimo procedūras Ganoje, be to, matome galimybių pasiekti panašių rezultatų ir kitose rinkose.“ „Meridia“ tikisi, kad ateinančiais metais išduos kelis kartus daugiau žemės nuosavybės pažymėjimų, o Kaunas atliks svarbų vaidmenį augant bendrovei.

Bendrovės „Meridia“ būstinė įsikūrusi Amsterdame, be to, dideli įmonės biurai veikia Ganoje ir Indonezijoje. Galbūt iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Kaunas nepritampa šioje sekoje, tačiau Thomas Vaassenas su tuo nesutinka: „Planuojame sparčiai plėstis į naujas rinkas, taigi norėdami užsitikrinti sėkmę, privalome pasamdyti kvalifikuotų programuotojų. Prieš keletą savaičių kalbėjomės su Adriaanu Hoogduijnu, kuris Kaune įsteigė panašioje srityje dirbančios olandų bendrovės „GeoPhy“ biurą, ir mums padarė įspūdį puiki jo patirtis šiame mieste.“

„Meridia“ apsvarstė keletą variantų Europoje, ir Kaunas tiesiog pasirodė geriausias. Thomas paaiškina: „Švietimo įstaigos, daugybė patyrusių programuotojų, keletas panašioje srityje dirbančių technologijų bendrovių ir faktas, kad Kauną dar ne iki galo atrado kitos įmonės, suteikia miestui daug patrauklumo mūsų akyse.“ Iš viso „Meridia“ turi 30 darbuotojų, dirbančių įvairiose pasaulio šalyse, komandą ir šiuo metu ieško specialisto, kuris vadovautų darbui Kaune.

Tai jau antra Nyderlandų kompiuterinių technologijų bendrovė per pastaruosius metus įkūrusi biurą Kaune. Praėjusių metų pabaigoje apie sprendimą kurtis paskelbė bendrovė „GeoPhy“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA