Prasideda papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas | Kas vyksta Kaune

Prasideda papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas

BNS 2017/08/10 08:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociaciją bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prasideda papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas.

Po bendrojo priėmimo pirmų etapų aukštosiose mokyklose liko per 1,5 tūkst. valstybės finansuojamų vietų bei studijų stipendijų, be to, per papildomą priėmimą bus galima pretenduoti į valstybės nefinansuojamas vietas.

Papildomame priėmime galės dalyvauti ir tie asmenys, kurie savo prašymo nebuvo užregistravę pagrindinio priėmimo metu.

Asmenys, kurie jau sudarė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla, negavo arba nepriėmė jokio kvietimo studijuoti, ar nedalyvavo pagrindiniame priėmime, per papildomą priėmimą gali pretenduoti į 281 laisvą valstybės finansuojamą vietą ir 13 studijų stipendijų universitetinėse studijose, 1108 laisvas valstybės finansuojamas vietas ir 117 studijų stipendijų koleginėse studijose.

Tie, kurie pagrindinio priėmimo metu sudarė valstybės finansuojamų studijų sutartį arba gavo studijų stipendiją, gali pretenduoti į valstybės nefinansuojamą studijų vietą.

Per pagrindinį priėmimą su aukštosiomis mokyklomis sudarytos 19 tūkst. 799 studijų sutartys, iš jų 13 tūkst. 249 – dėl valstybės finansuojamų vietų ar vietų su studijų stipendijomis.

Aukštosios mokyklos į valstybės nefinansuojamas vietas rengia ir tiesioginį priėmimą – ne per LAMA BPO sistemą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA