Sveikuoliškos pramogos lietuviškoje Šveicarijoje | Kas vyksta Kaune

Sveikuoliškos pramogos lietuviškoje Šveicarijoje

Organizatorių nuotr.

Kada paskutinį kartą dovanojote dievišką masažą savo pėdoms? Tam, kad patirtumėte galybę nuostabių pojūčių, jums nereikės vykti į jokį masažo kabinetą, visa tai rasite natūralios gamtos kampelyje, apsuptame gaiviai kvepiančio miško.

Netoli nuo Kauno, prie Šveicarijos tvenkinio, įsikūręs pirmasis Lietuvoje „Basakojų takas“ – palaima ir smagūs iššūkiai pavargusioms pėdoms bei puikus būdas savaitgalį pripildyti naujų potyrių.

Vos daugiau nei 20 kilometrų nuo Kauno, netoli Jonavos, vienkiemyje esančioje ir jau ne vienerius metus gyvuojančioje Survilų kaimo turizmo sodyboje vasarotujus vilioja dar vienas neseniai atsiradęs traukos objektas – „Basakojų takas“. Jį galima pavadinti tikrų tikriausia lietuviškąja egzotika, juntama žingsniuojant daugiau nei dvidešimčia skirtingus bei netikėtus pojūčius basoms pėdoms teikiančių dangų.

„Su šeima jau seniai mėgstame leisti laisvalaikį aktyviai. Tad kilo mintis pamėginti aktyvesnio gyvenimo būdo idėja sudominti ir kitus. Norėjome sukurti kažką tokio, kur suaugusieji ir vaikai, atvykę iš miesto, turėtų galimybę poilsiaudami prisiliesti prie gamtos ir per įvairius užsiėmimus atrastų artumo ryšį su ja“, – sako Survilų kaimo turizmo sodybos savininkas Tadas Survila.

Pasak jo, tereikia įžengti į 800 metrų ilgio per pievą besidriekiančio ir į ošiantį mišką nutolstančio „Basakojų tako“ teritoriją ir leistis į nuotykį, kuriame laukia bridimas negilia pelke, molio vonia, smėlio, žvyro, skaldos, konkorėžių, ąžuolo mulčo, pjuvenų, akmenų ir daugeliu kitų atkarpų. Gali būti, užsimena T. Survila, kad įveikus šiuos žemiškus iššūkius vaikštant basomis ir jaučiant visišką laisvę, nebesinorės apsiauti batų.

„Šiame užsiėmime glūdi dvejopa nauda – tai ne tik pramoga, bet ir puikus būdas sveikatintis. Pasivaikščiojimo metu teigiamai stimuliuojamas visas žmogaus organizmas. Nuo seno žinoma tai, kad paduose slypi receptoriai, tiesiogiai susiję su vidaus organais. Tai tarsi masažas ir tikras gyvybingumo užtaisas“, – pasakoja Survilų kaimo turizmo sodybos savininkas.

T. Survilos teigimu, pasivaikščiojimo „Basakojų taku“ laikas neribojamas, todėl panirti į naujus potyrius galima tiek, kartų, kiek norima. O pasirinkimas praleisti laiką būtent šioje vietoje, įsikūrusioje netoli Šveicarijos tvenkinio kranto, pernelyg nesuplonins ir piniginės. Pramogos, įvilksiančios savaitgalį ar įprastą dieną į spalvingą įspūdžių rūbą, kaina siekia 2 eurus vaikams ir 3 eurus suaugusiesiems.

Poilsio zona Survilų šeimos puoselėjamoje sodyboje, menančioje XIX amžių, užima nemažą plotą – apie penkis hektarus žemės. Todėl čia užsukusius lankytojus pasitinka ne tik naujoji vietos įžymybė – „Basakojų takas“, bet ir kur kas aktyvesnės pramogos: Diskogolfo parkas (dar pakankamai nauja pramoga Lietuvoje, bet labai populiarėjanti), futbolo golfas, krepšinio, futbolo, tinklinio aikštelės, galimybė plaukti baidarėmis, vandens dviračiais, pasikaitinti pirtyje, ar kubile.

Atokvėpio zona taip pat paruošta – nakvynė atskiruose nameliuose, lauko terasos ar pavėsinės – norintiems pasibūti gamtoje dienos metu po pasivaikščiojimo basomis. Norintys galės pasivaišinti šviežiai skintų žolelių arbata.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA