Birštono kurorte – dar daugiau vandens pramogų | Kas vyksta Kaune

Birštono kurorte – dar daugiau vandens pramogų

Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 11 d., 18 val., Birštone veiklą pradeda naujas vandenlenčių parkas „Birštonas Wake park“. Nuo šiol kurorto svečiai ir birštoniečiai galės mėgautis dar viena vandens pramoga. Planuojama, kad parkas veiks iki spalio mėnesio, tad visi sporto entuziastai dar spės išmėginti šią naujovę, o atostogas jau suplanavę turistai turės daugiau veiklos.

[galerija kiek=”4″]

Anot parko šeimininkų, laikytis ant vandenlentės išmokti gali visi norintys. Kaip greitai tai įvyks, priklauso nuo žmogaus fizinio pasirengimo, pasiryžimo ir sportinio užsispyrimo. Lengviau ir greičiau mėgautis procesu pavyksta tiems, kurie moka čiuožti snieglente arba yra išbandę kitus vandens sportus, tokius, kaip jėgos aitvarai.

„Idėja įkurti vandenlenčių parką gimtajame mieste mums su partneriu kilo dar 2014 m., kai Lietuvoje šis sportas buvo visai mažai žinomas, tačiau įgyvendinti šią mintį pavyko tik šiemet. Kadangi aktyvaus poilsio ieškančių turistų Birštono kurorte tik daugėja, tikimės, kad ši pramoga tikrai sulauks susidomėjimo. Taip pat norėjome sukurti erdvę ir aktyviam Birštono jaunimui. Kaip ir visoje vakarų Europoje, taip ir Lietuvoje populiarėja įvairios sporto rūšys, aktyvus laisvalaikis. Tiek vyresni žmonės, tiek jaunimas labiau rūpinasi savo sveikata, mityba ir sportiška išvaizda. Dėl šios priežasties Birštone matome vis didesni poreikį sportui, aktyviai veiklai pritaikytoms vietoms“, – teigia vienas iš vandenlenčių parko įkūrėjų Paulius Juras.

Birštono vandenlenčių parkas atitiks visus tokio tipo sporto parkų standartus. Čia įrengta standartinė dviejų atramų sistema, Birštono ežerėlyje įrengtas 160 metrų ilgio parkas. Šiuo metu vandenlenčių parkas dar neturi figūrų, kurios turėtų atsirasti poros savaičių bėgyje, todėl jis idealiai tinka pradedantiesiems mokytis atsistoti ant lentos, atlikti posūkį. Parko instruktoriai pasirengę suteikti visą reikiamą informaciją, paaiškinti, kaip taisyklingai atsistoti, kaip laikyti rankas ir kojas bei lengviau apsisukti. Visą reikiamą inventorių galima gauti vietoje.

Visą rugpjūtį Birštono kurortas kviečia mėgautis vandens pramogomis. Iki pat rugsėjo mėnesio Kauno mariomis laivu galima atvykti į Birštoną. Esant palankiam orui, vandens mėgėjai kviečiami pramogauti ant irklenčių, o kelionės maršrutas parenkamas pagal norimą sudėtingumą. Grožėtis Birštono apylinkėmis ir kvėpuoti tyru oru plaukiant Nemunu ir Verkne, kviečia pramoginio laivo „Justina“ komanda, kiekvieną savaitgalį ar iš anksto užsakius, plaukia pramoginis laivas „Vytenis“. Šiemet kaip niekada didelis pasirinkimas ir kitų, mažesnių laivelių, kurie įsikūrę miesto prieplaukoje. Baidarių mėgėjams rekomenduojami du skirtingo ilgio maršrutai Nemunu ir Verkne. Taip pat kiekvieną dieną Birštono keltuku galima persikelti į kitą Birštono krantą ir ten surengti žygį arba pasižvalgyti po apylinkes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA