Iš Europos jaunių krepšinio čempionato grįžo bronzos medalius iškovoję lietuviai | Kas vyksta Kaune

Iš Europos jaunių krepšinio čempionato grįžo bronzos medalius iškovoję lietuviai

Organizatorių nuotr.

Sekmadienį Europos jaunių krepšinio čempionato bronzos medalius iškovojusios rinktinės krepšininkai ir treneriai pirmadienį grįžo iš Slovakijoje vykusio turnyro. Lemiamu momentu į šturmą kilę lietuviai per pratęsimą iškovojo trečiąją vietą įveikę bendraamžius iš Turkijos – 97:88.

Prie Kauno oro uosto rinktinę pasitiko Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, o oficialus krepšininkų pagerbimas įvyks rugpjūčio 15 dieną per didžiąją rungtynių tarp Lietuvos ir Prancūzijos pertrauką.

„Nuotaikos geros. Žinoma, jos būtų buvę dar geresnės, jei būtume laimėję pusfinalyje. Šiek nerimavome prieš mažąjį finalą dėl savo nuotaikos – tiek žaidėjai, tiek treneriai jautėme, kad esame nusėdę tiek emociškai, tiek fiziškai. Bet radome savyje jėgų, persilaužėme – sveikinimai už tai vyrams ir treneriams, kurie dirbo visą sezoną“, – teigė G. Petrauskas.

Į simbolinį geriausių žaidėjų penketą patekęs Arnas Velička džiaugėsi iškovotu medaliu.

„Džiaugiamės trečia vieta. Aišku, visi norėjo pirmos, bet yra kaip yra. Pusfinalio varžybos buvo lygios, taškas į tašką, bet neišnaudojome savo šansų puolime, prastai apsigynėme ir leidome jiems įmesti. Labai gaila“, – teigė A. Velička.

Rinktinės atstovai teigė, kad nusiteikti kovai dėl trečios vietos nebuvo lengva, bet prie to prisidėjo ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis ir vyrų rinktinės krepšininkai.

„Nebuvo lengva nusiteikti psichologiškai, bet trečia vieta juk kur kas geriau, nei ketvirta. Ketvirta vieta turbūt apskritai pati blogiausia. Dėjome visas jėgas, kad iškovoti trečią vietą. Kovoje dėl trečiosios vietos žinojome, kad pasivijus viskas buvo mūsų rankose. Perėmėme rungtynių kontrolę, buvome ant bangos ir tas mums padėjo“, – teigė A. Velička.

„Visą laiką pūtėme viltį, kad reikia grįžti į rungtynes ir kad nesvarbu koks rezultatas – reikia stengtis ir nepasiduoti. Didelis ačiū treneriui Dainiui Adomačiui – parodėme video žaidėjams. Manau tai dalelę prideda prie nusiteikimo ir tikrai to užtenka“, – dėkojo G. Petrauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA