Zoologijos sode – gausus jauniklių būrys | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sode – gausus jauniklių būrys

Zoologijos sodo nuotr.

Kaune esantis Lietuvos zoologijos sodas kaip įprastai vasarą džiaugiasi gausiu įvairų rūšių gyvūnų jauniklių būriu.

Skaičiuojama, kad šiemet net 22 kanopinių rūšių gyvūnai atsivedė jauniklių, kai kurie jų – ne po vieną. Tarp daugiausiai lankytojų dėmesio sulaukiančių gyvūnų – snieginiai ožiukai ir kengūros.

Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė pastebi, kad daugiausiai lankytojų dėmesio susilaukia, kaip visada pavasarį atjaunėjęs ir atgijęs ožių kaimelis. „Šiais metais sulaukėme devynių įvairiaspalvių kamerūninių ožiukų. Jie tikri neklaužados, gal todėl ši ekspozicija dažnai sulaukia labai didelio mažųjų sodo lankytojų dėmesio, nes ožiukai kažkuo panašūs į juos. Tuo tarpu sniego baltumo spalvos kailį turinti snieginė ožka atsivedė dvynukus. Tai iš pažiūros tingūs gyvūnai, tačiau iš tiesų jie gali įveikti net 6-8 m uolas“, – pasakoja R. Pėtelytė-Brazaitienė.

Šiemet kiek vėliau nei įprastai, birželio pabaigoje, pagausėjo šiaurinių elnių šeima, mažyliui suteiktas Orijono vardas. Pavasarį gimę lamos ir kengūros jaunikliai jau pratinasi maitintis suaugusiųjų maistu, atitrūkti nuo tėvų. Sparčiai gausėja ir pekarių bei kininių muntjakų šeimynos.

Zoologijos sodas dirba visus metus, todėl lankytojai jauniausius sodo gyventojus turi galimybę pamatyti bet kuriuo metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA