Paaiškėjo galima gaisro Rumšiškių liaudies buities muziejuje priežastis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo galima gaisro Rumšiškių liaudies buities muziejuje priežastis (papildyta)

BNS 2017/08/07 12:18
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Sekmadienį Rumšiškių liaudies buities muziejuje gaisras kilo nuo pašalinio ugnies šaltinio, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Miglė Kasnauskaitė BNS pirmadienį sakė, kad gaisras pastatuose kilo nuo išorinio poveikio – nenustatyta, kad jį būtų sukėlę pastate buvę prietaisai.

„Techninių priežasčių gaisrui kilti nenustatyta“, – nurodė ji.

Šiuo metu bendradarbiaujant su įvairiomis institucijomis tikrinamos įvykio aplinkybės bei bandoma atkurti sąlygas, kurios susidarė įvykio metu.

„Nėra gauta visų duomenų, iš kurių būtų galima tiksliau tą priežastį privesti prie žmonėms suprantamo pavadinimo, pavyzdžiui, buvo paskelbta, kad gal (kalta) pirotechnika. Mes tokių drąsių išvadų nedarome, nes reikia sudėlioti visas galimybes“, – sakė priešgaisrinės priežiūros specialistė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS sakė, kad gavus ugniagesių išvadas, jog gaisrą sukėlė išorinis ugnies šaltinis, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Yra pradėtas (ikiteisminis tyrimas – BNS) pagal 187-ąjį straipsnį – turto sunaikinimas ar sugadinimas“, – nurodė ji.
Rumšiškių liaudies buities muziejuje sekmadienio naktį kilus gaisrui visiškai sudegė du ekspozicijos pastatai. Muziejaus direktorės pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei Eligijus Juvencijus Morkūnas BNS sakė, kad didesnio už kilusį šįkart gaisro muziejuje nėra buvę.

Pranešimą apie gaisrą Bendrasis pagalbos centras gavo 2.04 val., o ugnis galutinai sutramdyta paryčiais, apie 4.37 val. Per gaisrą žmonės nenukentėjo. Gaisrą gesino didelės ugniagesių pajėgos.

Muziejaus direktorė Violeta Reipaitė BNS pirmadienį sakė, kad tiksliai įvertinti gaisro padarytą žalą muziejui užtruks ne trumpiau kaip savaitę.

Anksčiau muziejaus atstovai teigė, kad nuostoliai dėl dviejų XX amžiaus pradžios statybos pastatų, kurie atvežti iš Mažosios Lietuvos, gali siekti beveik 45 tūkst. eurų.

Rumšiškėse šį savaitgalį vyko festivalis „Granatos live“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA