Dėl R. Meilutytės diskvalifikacijos ketinama kreiptis į Tarptautinę plaukimo federaciją | Kas vyksta Kaune

Dėl R. Meilutytės diskvalifikacijos ketinama kreiptis į Tarptautinę plaukimo federaciją

delfi.lt 2017/08/06 19:55
G. Pipo nuotr.

Pasaulio taurės varžybų etape Vokietijoje dalyvaujanti geriausia Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė 200 m plaukimo krūtine atrankos varžybose buvo diskvalifikuota dėl taisyklių ribojamų judesių po vandeniu.

Kitaip nei kitų trijų plaukimo stilių atveju, plaukiant krūtine po starto panėrus į vandenį leidžiama atlikti vieną judesį kojomis.

R. Meilutytė kojomis „suvinguriavo“ dažniau. Berlyne ją diskvalifikavę teisėjai nepažymėjo, kada įžvelgė taisyklių pažeidimą – starte ar po posūkio.

Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) atstovai DELFI teigė ketinantys kreiptis į Tarptautinę plaukimo federaciją (FINA) platesnio taisyklių išaiškinimo. Esą diskusijas sukėlę judesiai kojomis – nevalingi ir pranašumo prieš konkurentus nesuteikia, juos atlieka ir kai kurios kitos plaukikės, tik ne taip pastebimai kaip R. Meilutytė.

20-metės lietuvės plaukimo technika dvejonių buvo pasėjusi ir prieš savaitę pasibaigusiame pasaulio plaukimo čempionate. Tuomet Norvegijos dienraštis „Dagbladet“ kėlė klausimą, ar kaunietė nesukčiauja atlikdama daugiau judesių panėrus nei konkurentės. Bet kalbinti ekspertai abejojo, ar toks įprotis R. Meilutytei padeda greičiau pasiekti finišą. O buvęs olimpinis čempionas iš Didžiosios Britanijos Adrianas Moorhouse’as pareiškė esąs įsitikinęs, kad judesiai kojomis turėtų būti vienodai leidžiami plaukiant visais keturiais stiliais.

Primename, kad Budapešte (Vengrija) vykusiame planetos čempionate R. Meilutytė du kartus užėmė ketvirtą vietą 50 ir 100 m distancijose.

Šią savaitę ji jau dalyvavo pirmame pasaulio taurės trumpame (25 m) baseine etape Maskvoje (Rusija), kur laimėjo sidabrą 50 m nuotolyje, o plaukdama 200 m buvo penkta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA