Per papildomą priėmimą stojantieji užims likusias laisvas nemokamas vietas | Kas vyksta Kaune

Per papildomą priėmimą stojantieji užims likusias laisvas nemokamas vietas

R. Tenio nuotr.

Pasibaigus pagrindiniam priėmimui į universitetus ir kolegijas, aukštosiose mokyklose liko per 1,5 tūkst. valstybės finansuojamų vietų bei studijų stipendijų, į kurias bus galima pretenduoti per papildomą priėmimą.

Rugpjūčio 10 prasidedančiame papildomame priėmime galės dalyvauti ir tie asmenys, kurie savo prašymo nebuvo užregistravę pagrindinio priėmimo metu.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) penktadienį paskelbė, kad asmenys, kurie jau sudarė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla, negavo arba nepriėmė jokio kvietimo studijuoti, ar nedalyvavo pagrindiniame priėmime, per papildomą priėmimą gali pretenduoti į 281 laisvą valstybės finansuojamą vietą ir 13 studijų stipendijų universitetinėse studijose, 1 108 laisvas valstybės finansuojamas vietas ir 117 studijų stipendijų koleginėse studijose. Tie, kurie pagrindinio priėmimo metu sudarė valstybės finansuojamų studijų sutartį arba gavo studijų stipendiją, gali pretenduoti į valstybės nefinansuojamą studijų vietą.

Per pagrindinį priėmimą su aukštosiomis mokyklomis sudarytos 19 799 studijų sutartys, iš jų 13 249 – dėl valstybės finansuojamų vietų ar vietų su studijų stipendijomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA