Mieste vasarojantys kauniečiai: žolė Dainavos parke „siekia bambą” | Kas vyksta Kaune

Mieste vasarojantys kauniečiai: žolė Dainavos parke „siekia bambą”

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė vasarojančių, tačiau ne visai džiugiai nusiteikusių kauniečių laiškas. Jame pranešama apie aplinką šiuo metu rekonstruojamame Dainavos parke, netoli prekybos centro „Saulėtekis”. Skaitytojai skundžiasi, kad jau kurį laiką esą ten niekas nenupjauna peraugusios žolės, kuri kauniečiams sukelia nemenkų nepatogumų ilsintis gamtoje vieniems ar su vaikais.

[galerija kiek=”8″]

„Šiemet Dainavos parke žolė tikriausiai nebuvo pjauta išvis. Tinkamai prižiūrėta yra tik parko dalis prie mokyklos stadiono. Šiais darbais veikiausiai ir pasirūpina patys mokymo įstaigos atstovai. O kalneliai ir pievos tebėra apžėlę ilga  žole. Kantriai laukėme visą mėnesį, pokyčių nepastebėjome. Todėl nusprendėme nebetylėti”, – sako kauniečiai.

Skaitytojai tikina nuvažiavę apsižvalgyti ir į kitus parkus Kaune. Visi esą prižiūrimi, o štai šis – ne. „Dainavos parke žolės iki bambos. Mums sakė, jog tokia sitaucija susiklostė dėl rekonstrukcijos darbų. Tačiau rekonstruojama tik nedidelė dalis parko, o kitoje dalyje nedaroma nieko. Svarstome, kad galbūt ši žemė jau išdalinta kokiems nors privatiems asmenims, bet, juk ir privačios žemės turi būti prižiūrimos, tai – privaloma”, – teigia gyventojai.

Pasak kauniečių, Dainavos parką šią lietingą vasarą galima pavadinti tikrų tikriausiu erkių lizdu, knibždančiu žolėse. „Baisu, ten žaidžia vaikai, daugelis žmonių išeina pasikaitinti saulėje, jei oras – geras. Guli tiesiog žolėse. Sunku suvokti, kodėl mūsų parkas pamirštas”, – susirūpinimo nestokoja portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojai.

„Diskomfortą šiuo atžvilgiu pajutome ne tik mes, bet ir senyvi žmonės. Visi skundžiasi, bet nieko nedaro, o tik laukia. Ilgai laukėme ir mes, tačiau nusprendėme prašyti pagalbos, kad būtumėme išgirsti”, – atvirauja Dainavos mikrorajono gyventojai.

Pasak skaitytojų, kaip jau minėta, nepaisant to, kad žolė nenupjauta, parke vis tiek lankosi žmonės. „Daugelis eina į gamtą, esančią čia pat, nes ne visi turi kaimus ar sodybas. Tad tenka degintis žolėse”, – sako jie.

Mūsų žurnalistai apie problemą informavo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėją Aloyzą Pakalniškį. Jis patikino, jog dilema Dainavos parke yra žinoma, žolė esą bus nupjauta arba prieš savaitgalį – penktadienį, arba kitos savaitės pradžioje. „Už žolės pjovimą atsakingi asmenys negalėjo to padaryti anksčiau dėl parke vykstančių rekonstrukcijos darbų”, – komentavo A. Pakalniškis.

Primename, jog jau kurį laiką Dainavos parke, esančiame tarp V. Krėvės prospekto ir Partizanų gatvės, atliekami rekonstrukcijos-modernizavimo darbai. Juos ketinama baigti iki lapkričio pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA