Prokuroras suabejojo H. Daktaro perkėlimu į pataisos namus: įžvelgia galimą pavojų | Kas vyksta Kaune

Prokuroras suabejojo H. Daktaro perkėlimu į pataisos namus: įžvelgia galimą pavojų

BNS 2017/08/04 08:21
DELFI nuotr.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį ketina nagrinėti prokuratūros skundą, kuriuo siekiama panaikinti žemesnės instancijos teismo sprendimą perkelti Henriką Daktarą į pataisos namus.

Iki gyvos galvos už nužudymą ir kitus sunkus nusikaltimus nuteistas 59 metų H.Daktaras dabar kali Lukiškių tardymo izoliatoriuje Vilniuje. Pagal nustatytą tvarką po 10 metų kalinimo nuteistieji gali būti iš Lukiškių perkeliami į pataisos namus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas liepos 7 dieną priėmė nutartį, kuria nuteistąjį tolesniam bausmės atlikimui nusprendė perkelti į Pravieniškių pataisos namus, čia bausmę atlieka ir daugiau nuteistųjų iki gyvos galvos.

Prokuratūra iš pradžių neprieštaravo H.Daktaro perkėlimui į Pravieniškes, tačiau vėliau apsigalvojo ir parašė apeliacinį skundą aukštesnės instancijos teismui.

Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Eugenijus Papučka pabrėžia, kad iš turimų duomenų darytina išvada, jog nuteistasis savo kaltę pripažįsta tik iš dalies, nes jo prisipažinimas paremtas tik įsiteisėjusių teismų nuosprendžiais.

Prokuroro vertinimu, toks nuteistojo prisipažinimas negali būti laikomas nuoširdžiu ir neleidžia manyti, kad nuteistasis iš tikrųjų pasikeitė, padarė išvadas dėl įvykdytų nusikalstamų veikų ir gailisi. E.Papučka pažymi, kad nuteistasis neatlygino ir net nepradėjo atlyginti padarytą žalą.

Apeliaciniame skunde taip pat akcentuojama, kad vertinant nuteistojo asmenybę, jo padarytų nusikalstamų veikų pobūdį bei pavojingumą, jo elgesį bausmės atlikimo kalėjime metu, santykius su kitais nuteistaisiais ir pataisos įstaigos darbuotojais, specialistų išvadas dėl pakartotinio smurtinio elgesio rizikos ir jų pateiktas rekomendacijas, šiuo metu nuteistajam H.Daktarui paskirtos bausmės atlikimas pataisos namuose gali būti nesaugus tiek jam pačiam, tiek kitiems nuteistiesiems.

H.Daktaras teismui nurodė, kad dalyvavo Užgavėnių kaukių, poezijos skaitymo renginiuose, anglų kalbos kursuose, Velykinių atvirukų konkurse, protmūšyje, taip pat mezgė šalikus, kojines, pirštines ir jas padovanojo „Caritui“, lanko šachmatų būrelį, pagarbiai bendrauja su administracija, jį lanko šeima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA