Gatvėje rastų 2000 eurų istorija: kam iš tiesų reikia dėkoti? | Kas vyksta Kaune

Gatvėje rastų 2000 eurų istorija: kam iš tiesų reikia dėkoti?

Asociatyvi / Finansų ministerijos nuotr.

Ketvirtadienio vakarą portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodė naujiena apie sąžiningą pareigūną, grąžinusį žmogui pamestą piniginę su didele pinigų suma. Lietuvos policijos profilyje socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta informacija sukėlė diskusiją ir privertė suabejoti aprašytos situacijos teisingumu.

„Su mumis susisiekęs Kęstutis iš Prienų r. labai prašė padėkoti Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnui Vaidui, kuris šiandien Kaune, rado ir grąžino jam pamestą piniginę. Piniginėje buvo įvairūs dokumentai ir apie 2000 eurų.
„Įsivaizduokite, juk žmogus galėjo tiesiog nutylėti ir pasiimti tą piniginę sau. Tačiau jis pasielgė kaip tikras pareigūnas. Jis operatyviai susirado mane ir grąžino man dokumentus ir pinigus“- pasakojo Kęstutis.
Aš iš mandagumo dar pasiūliau kavos, tačiau jis atsakė trumpai – Ačiū, nereikia“, – rašoma Lietuvos policijos profilyje, socialiniame tinkle.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ paskelbus apie geraširdį pareigūną, pasipylė kontraversiški komentarai, teigiantys, kad aprašyta įvykio versija ne visai teisinga. Su mūsų žurnalistais susisiekė kaunietė Rasa, kuri tikina radusi minėtą piniginę su didele suma pinigų, nors nuopelnus pareigūnas prisiėmė sau.

„Eidama Laisvės alėja ant suoliuko radau žmogaus piniginę. Norėjau ją nunešti į šalia esantį banką. Galvojau galbūt banke man pagelbės, bet, kai priėjau prie banko pastato, šalia stovėjo trys policijos automobiliai. Priėjau prie vienos iš jų ir sakau: „Sveiki, radau piniginę“. Policininkas ją paėmė, patikrino ir pagal asmens dokumentą radęs žmogaus telefono numerį paskambino, o ilgai netrukus prisistatė ponas Kęstutis. Atsidėkodamas man davė 20 eurų. Beje, dar žadėjo gero vyno butelį dovanų. Palikausavo kontaktą, laukiu“, – šmaikščiai pasakojimą baigia poralo skaitytoja.

Tačiau moteris sako po šio įvykio supratusi ne itin malonų dalyką, pasak jos, lietuviai yra labai nedėkingi. „Tikrai nesitikiu sulaukti skambučio. O, jei taip nutiktų, net grąžinčiau ponui Kęstučiui tuos 20 eurų, kuriais mane apdovanojo už radybas“, – apmaudo neslėpė kaunietė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA