Perspėjimai nė motais: užterštame vandenyje maudosi ir suaugę, ir vaikai | Kas vyksta Kaune

Perspėjimai nė motais: užterštame vandenyje maudosi ir suaugę, ir vaikai

Skaitytojų nuotr.

Nors visa ši vasara nepasižymi saulėtais ir karštais orais, tokios dienos retkarčiais aplanko, o tada visi kauniečiai skuba prie artimiausio vandens tvenkinio, siekdami kuo greičiau atsigaivinti. Tačiau svarbu pastebėti, jog kartais Kauno gyventojai pamiršta pasidomėti vandens kokybe ir taip rizikuoja rimtai pakenkti savo sveikatai.

Mėnesio pradžioje portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodė pranešimas apie suprastėjusią vandens kokybę ties itin kauniečių mėgstamu Panemunės paplūdimiu. Tiesa, greitu metu kauniečius turėtų pasiekti pakartotiniai vandens kokybės tyrimo rezultatai, tačiau iki tol kauniečiai yra raginami rinktis kitas vietas maudynėms.

Tačiau tokie perspėjimai rūpi tikrai ne visiems. Trečiadienio vakarą vienas portalo skaitytojų praėjo pro Panemunės paplūdimį ir ten užfiksavo tikrą maudynių sūkurį – maudėsi kelios dešimtys žmonių, tarp jų ir mažamečiai vaikai.

Panemunės paplūdimio vandens kokybės neatitinka nustatytų higienos mikrobiologinių normų, konkrečiai žarninių enterokokų normos. Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radeta Savickienės, Panemunės paplūdimuose nerekomenduojama maudytis nuo alergijos kenčiantiems ar odos ligomis sergantiems žmonėms. Į tokį vandenį geriau nelipti ir mažiems vaikams, kurie dažnai būna jautresni teršalams.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA