Skaitytojai: ar pavojingas iš žemės kyšantis kabelis? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: ar pavojingas iš žemės kyšantis kabelis?

Skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienio vakarą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai susirūpino: pastebėtas iš žemės kyšantis storas kabelis su atvirais elektros laidais. Iškart kilo klausimas – ar toks kabelis nėra pavojingas?

Skaitytojai pastebėjo kabelį šalia automobilių plovyklos, esančios Veiverių g. 150B, Aleksote.

Apie kauniečių užfiksuotą radinį iškart pranešta Energijos skirstymo operatoriui (ESO), buvo registruotas gedimas, į vietą išsiųstas avarinės tarnybos ekipažas.

Po patikrinimo portalui „Kas vyksta Kaune“ ESO avarinės tarnybos darbuotojai patikino, kad šioje gatvėje pamačius kabelį tikrai nereikėtų nerimauti: „Šimtu procentų užtikriname, jog minėtoje vietoje matomas kabelis nekelia jokios grėsmės, elektros srovė juo neteka.“ Taip pat jis pastebi kad Veiverių gatvėje tokių kabelių – ne vienas. Ten šiuo metu vyksta gatvių apšvietimo atnaujinimo darbai, statomi nauji stulpai, iki jų vedama elektra.

„Suprantame ir skaitytojų susirūpinimą – ESO kasdien gauna pranešimus apie kabelius šioje gatvėje. Tačiau dabar vykdomi darbai, kabeliai – nepavojingi, o kitaip jų palikti nėra galimybės,“ – aiškino darbuotojas.

Saugodami savo sveikatą, pastebėję atvirus elektros kabelius arba laidus šiukštu jų nelieskite, nebadykite ir jokiais kitais būdais nebandykite patikrinti, ar jie yra prijungti prie elektros srovės – apie susidariusią situaciją praneškite ESO skambindami trumpuoju numeriu 1802 arba internete www.eso.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA