Dovana Vilniaus Universiteto studentams Kaune – vardinės stipendijos | Kas vyksta Kaune

Dovana Vilniaus Universiteto studentams Kaune – vardinės stipendijos

Organizatorių nuotr.

Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF) naujuosius mokslo metus pasitinka gera žinia – labiausiai motyvuotiems bakalauro studentams skirtos vardinės stipendijos.

Papildoma motyvacija skatina tobulėti

Paaiškėjo, kas tapo pirmieji laimingieji, kuriems skirtos vardinės stipendijos, kurių iniciatoriai – VU KnF Alumni draugija, steigėjai – Kaune veikianti bendrovė „Acme grupė“, šių organizacijų atstovai ir sudarė vertinimo komisiją, sprendusią kam skirti stipendijas.

VU KnF dekanas doc. dr. K. Driaunys akcentavo, kad universiteto skiriamos stipendijos labiausiai orientuotos į geriausius mokymosi rezultatus, tačiau ne visuomet pažymys yra lemiamas, vertinant studento motyvaciją ir visuomeninę veiklą. Pasak dekano, „Acme grupė“ įsteigtos stipendijos skirtos skatinti studentus siekti ne vien aukščiausių mokslo, bet ir asmeninio tobulėjimo tikslų.

„Acme grupė“ stipendijos bus skiriamos būtent už tai – motyvaciją, aktyvumą, visuomeninę veiklą, nors pažymiai čia irgi turi reikšmės, bet jie nėra lemiami, o stipendija yra skirta labiau skatinti ir motyvuoti studentų aktyvumą.

„Matydami, kad jauni žmonės turi daugybę idėjų, yra drąsūs, ryžtingi bei žinodami, kad sumanymams įgyvendinti reikia pirmo postūmio, impulso, kuriam dažnai trūksta ir finansinio palaikymo, įsteigėme stipendijas, kurios skatins jaunus žmones įgyvendinti savo idėjas“, – sakė „Acme grupė“ komunikacijos projektų vadovė Inga Lungė.

Apdovanojo keturias studentes

Kalbintos dvi stipendijas gavusios studentės K. Meiliūnaitė ir E. Šneiderytė džiaugėsi apdovanojimu ir pasakojo to nesitikėjusios, o gavusios – jaučiasi paskatintos ir jau entuziastingai galvoja apie naujas idėjas.

Liepos mėnesį vykusio VU KF Alumni draugijos valdybos posėdžio metu buvo apdovanotos keturios aktyviausios VU KnF studentės: pirmakursė Vaiva Matijosaitė (ekonomika ir vadyba), antrakursė Aura Zablackytė (audiovizualinis vertimas), trečiakursė Emilija Šneiderytė (kultūros vadyba) ir paskutinio kurso studentė Kristina Meilūnaitė (audiovizualinis vertimas). Stipendijų mecenatas įmonė „Acme grupė“ joms įteikė po 300 eurų, su paskatinimu vystyti apdovanotas idėjas toliau.

Padeda akliesiems pajusti teatro dvasią

Ketvirtakursės audiovizualinio vertimo studentės K. Meiliūnaitės darbai yra unikalūs, nes jų paskirtis – perteikti vizualų meną audio būdu. Mergina parengė „Solė ir močiutės“ (rež. Agnė Gilytė) bei „Hamletas“ (rež. Vidas Bareikis) garsinį vaizdavimą, skirtą neregių ir silnaregių auditorijai. Į garsinio spektaklio „Hamletas“ vaizdavimo seansą Nacionaliniame Kauno dramos teatre susirinko 150 neregių ir silpnaregių iš įvairių šalies miestų. Tai tapo dešimtuoju spektakliu Lietuvoje, turinčiu garsinio vaizdavimo galimybę.

Studentė pasakojo universitete įgytas žinias pritaikiusi praktiškai, o jos veikla prisideda prie socialinės atskirties mažinimo šalyje.

Ji aiškino, kad garsinio vaizdavimo procesas – sudėtingas, jis skirtas tikslinei auditorijai garsu perteikti, kas tuo metu vyksta scenoje: kiekvienas minimalus aktoriaus judesys turi reikšmę teatre, žmonėms, kurie to nemato reikia viską kuo tiksliau perteikti garsu.

„Kadangi spektaklis – gyvas organizmas, čia keičiasi scenos, aktoriai, vyksta veiksmas, tai reikalauja ilgo pasiruošimo, vaizdo įrašų peržiūrėjimo, vyksta didelis darbas su teatro atstovais, būtina apžiūrėti sceną prieš patį spektaklį, artimiau susipažinti su dekoracijomis – pasiruošimas nemenkas. Jau mintinai moku „Hamletą“, matau, kur aktoriai ne tą tekstą sako ar sceną išmetė“, – pastebėjo K. Meiliūnaitė.

Ji atviravo stipendiją planuojanti naudoti kitiems garsinio vaizdavimo projektams.

Sukūrė papuošalų platinimo paskyrą

Kita „Acme grupė“ vardinę stipendiją gavusi studentė – kultūros vadybos trečiakursė E. Šneiderytė apdovanota už sukurtą išskirtinę papuošalų platinimo paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“.

Ji su keliomis grupiokėmis gamina vadinamuosius „chokerius“, šiuo metu populiarius papuošalus. „Dirbame arba su privačiais užsakymais, arba siūlome konkrečius penkis papuošalus iš kolekcijos „The second skin” (antroji oda). Papuošalai modernūs, jaunatviški, kiekvienas turi savo pavadinimą ir kalba pats už save. Ypatingą dėmesį skiriame detalėms bei kokybei, kaip ir kolekcijos pavadinimas stengiamės, jog šie papuošalai merginoms taptų, lyg antra oda”, – pasakojo E. Šneiderytė.

Mergina tikino planuojanti stipendijos pinigus išleisti patirčiai įgyti, kai rudenį keliaus atlikti praktiką Portugalijos sostinėje Lisabonoje, į čia įsikūrusią vieną modernią galeriją.

Prognozuoja sėkmingą karjerą

„Acme grupė“ komunikacijos projektų vadovė Inga Lungė atskleidė, kad idėja įsteigti stipendiją kilo šios įmonės direktoriui Tomui Palšiui, kuris yra VU KnF alumni narys ir vienas steigėjų, taip pat studentų atstovybės steigėjas, kurį dažnai kviečia pasidalinti patirtimi su studentais.

Doc. dr. K. Driaunys pasidžiaugė, kad VU KnF Alumni draugijos iniciatyva prisideda prie studentų aktyvumo skatinimo, įsitraukimo į visuomenines ir universitetines veiklas bei formuoja nuostatą, kad savo karjera reikia pradėti rūpintis jau studijų metu.

„Patirtis, kurią gali sukaupti studijų metu – neįkainojama. Kol studentauji, esi mažiau atsakingas, tau daug ką atleidžia, nes žmonės supranta, kad pradedi, bandai, tad gali išmokti daug įvairių dalykų. Kuo daugiau bandai, tuo daugiau įgauni patirties. Sukauptas įgūdžių bagažas, įgyta drąsa, pasitikėjimas, patirtis – duoda žymiai didesnę vertę rinkoje”, – pabrėžė doc. dr. K. Driaunys.

Dekano teigimu, ir toliau bus ieškoma iniciatyvių įmonių, kurios norėtų steigti panašaus pobūdžio stipendijas, orientuotas į studentų motyvacijos didinimą, skatinimą studijas kuo anksčiau pradėti sieti su praktika bei būsima karjera.

„Acme grupė“ atstovė I. Lungė patikino, kad siekdami daugiau studentų paraginti įgyvendinti savo idėjas, rudenį „Acme grupė“ vėl teiks stipendijas. Anot jos, vertinant kandidatus, bus atsižvelgta ne tik į studentų pasiekimus, bet ir į įmonės vertybes.

„Vertinsime iniciatyvius, veiklius, realizuojančius savo idėjas, plėtojančius verslą studentus“, – sakė I. Lungė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA